Banc Sabadell marxa de Colòmbia

L'entitat es desfà de la seva participació al banc colombià GNB Sudameris per 53,3 milions

El president del Banc Sabadell, Josep Oliu | ACN El president del Banc Sabadell, Josep Oliu | ACN

Banc Sabadell ha venut a Glenoaks Investments les 8,2 milions d'accions (4,99% del capital total) que posseïa des del 2015 al banc colombià GNB Sudameris per un total de 60,3 milions de dòlars (53,3 milions d'euros), ha informat l'entitat en un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Més info: TSB i el passeig militar del Banc Sabadell

El banc català va comprar aquesta participació fa poc més de quatre anys per 50 milions de dòlars (44,2 milions d'euros), un nivell bastant per sota del preu de venda. L'operació s'ha formalitzat mitjançant l'execució de l'opció de compra atorgada per Banc Sabadell a Starmites Corporation, la companyia propietat de la família Gilinski i propietària al seu torn de Gilex Holding, l'accionista majoritari de Banc GNB Sudameris. Aquest dret posteriorment va ser cedit per la societat a Glenoaks Investments.

En el moment de l'adquisició, el banc presidit per Josep Oliu va concretar que els mercats en els quals opera GNB Sudameris, com Colòmbia, el Perú i el Paraguai comptaven "amb un elevat potencial de creixement". Amb aquesta adquisició pretenia impulsar i reforçar la seva estratègia d'internacionalització.

GNB és un banc amb 98 anys d'història i compta amb una de les xarxes d'oficines bancàries més grans de Colòmbia. Segons les últimes dades disponibles al seu web, el banc va obtenir un benefici net de 189.150 milions de pesos (uns 53 milions d'euros) durant els nou primers mesos del 2018.

Més informació
El Banc Sabadell reforça la seva estratègia tecnològica amb Enrique Solbes
Banc Sabadell posa a la venda el 100% de Solvia
Banc Sabadell aposta per GoTrendier
Avui et destaquem
El més llegit