La UE premia el Banc Sabadell pel seu compromís amb les startups

Els Corporate Startup Stars 2018 reconeixen l'entitat financera per la seva aposta per l'emprenedoria i les empreses emergents

Empreses premiades per la Comissió Europea a l'Europe's Corporate Startup Stars 2018 Empreses premiades per la Comissió Europea a l'Europe's Corporate Startup Stars 2018

La Unió Europea reconeix el compromís de Banc Sabadell amb les startups. L'entitat bancària ha estat guardonada en el marc dels Corporate Startup Stars 2018, el rànquing elaborat per Nesta i Mind the Bridge en nom de la Comissió Europea, com una de les companyies més actives i compromeses amb l'ecosistema d'empreses emergents europees. Pels responsables de Banc Sabadell el premi reafirma el seu esforç per potenciar l'emprenedoria, especialment dins el sector tecnològic, i fer valdre l'aposta que han realitzat per l'open innovation, creant grans xarxes col·laboratives per l'impuls de l'R+D, segons expliquen en un comunicat.

En aquest sentit, Manuel Tresánchez, director de Transformació de Negocis i Màrqueting de Banc Sabadell, ha destacat com a tret diferencial de l'entitat la seva capacitat d'adaptar-se a les necessitats dels clients  "no només ajudem a molts emprenedors a fer realitat els seus projectes des del punt de vista de finançament i assessorament, sinó que arribem a establir diversos graus de col·laboració amb ells quan contemplem que aquests projectes poden aportar un plus de qualitat a la nostra activitat de negoci i millorar l'experiència dels clients com a usuaris dels nostres serveis”.

Seguint aquesta filosofia, l'entitat ha fundat BStartup, la primera unitat de negoci de l'Estat espanyol impulsada per un banc especialitzada i dedicada a donar solucions a les empreses emergents. Des del 2013, aquest projecte ha facilitat la creació de productes bancaris per a startups i la formalització de crèdits per valor de 150 milions d'euros. En paral·lel, l'entitat ha creat BStartup10, el vehicle d'inversió per a les fases inicials dels projectes que contempla una injecció de fins a 100.000 euros per a cadascun. En aquest sentit, Yolanda Peréz, directora d'Emprenedoria de Banc Sabadell i BStartup, afirma el compromís del banc en "ser una entitat de referència per als emprenedors, especialment els del sector tecnològic".

Amb aquesta voluntat, l'any 2015 va constituir-se Sabadell Venture Capital per a afavorir les inversions en capital i venture debt amb injeccions de fins a dos milions d'euros per afavorir el creixement d'iniciatives empresarials després del seu llançament. L'any 2017 van crear InnoCells, el hub de negocis digitals i corporate venture arm de Banc Sabadell. El conjunt d'aquestes iniciatives han estat valorades pel jurat de l'Europe’s Corporate Startup Stars.

Més informació
Banc Sabadell s'introdueix a Sillicon Valley
El Sabadell internacionalitza els seus clients amb formació universitària
La decisió tècnica (i catalana) del Banc Sabadell
Avui et destaquem
El més llegit