El Banc Sabadell ven la seva gestora d'actius a la francesa Amundi

L'operació generarà una plusvàlua de 351 milions al grup presidit per Josep Oliu

Primer pla del president del Banc Sabadell, Josep Oliu Primer pla del president del Banc Sabadell, Josep Oliu

El Banc Sabadell ha venut la seva gestora d'actius a la francesa Amundi per 430 milions d'euros, segons ha informat l'entitat en un fet rellevant a la Comissió Nacional del Mercat de Valors. L'acord també preveu 30 milions d'euros addicionals per al 2024 en funció dels actius sota gestió de clients del Sabadell que encara hi hagi en aquella data. L'operació generarà una plusvàlua de 351 milions d'euros al grup presidit per Josep Oliu, cosa que reforçarà la seva posició de capital. A més, amb el pacte, les entitats del Sabadell comercialitzaran producte d'Amundi. Segons l'entitat, l'acord estratègic permetrà als clients "accedir a noves oportunitats d'inversió i una gamma més amplia de productes, reconeguts en el mercat internacional".

Dels 351 milions de plusvàlua, uns 58 estan subjecte a garanties vigents durant el període de distribució de l'acord de col·laboració, de manera que s'aniran reconeixent proporcionalment durant 10 anys. La resta, 293 milions, es reconeixeran amb el tancament de l'operació, al tercer trimestre del 2020.

Al tancament de 2019, els actius sota gestió de Sabadell Asset Management (SabAM) és d'aproximadament 21.800 milions d'euros, exclosos fons a tercers, i té un benefici net de 34 milions. Per comptabilitzar aquests beneficis, es computen partides com els 65 milions d'euros de comissions netes o els 17 milions de despeses operatives i personal.

Més informació
El Sabadell recapta més de dues tones de menjar per al Banc dels Aliments
'No Comments' del Banc Sabadell sobre Catalunya
El Sabadell guanya un 216% més fins al setembre
Avui et destaquem
El més llegit