Isidre Fainé impulsa el compromís social de la banca internacional

El president de la Fundació 'la Caixa' dirigirà el nou Consell Social i Filantròpic de l'Institut Mundial de Caixes d'Estalvis i Bancs Minoristes

Isidre Fainé, president de la Fundació 'la Caixa' | Cedida Isidre Fainé, president de la Fundació 'la Caixa' | Cedida

El president de la Fundació ‘la Caixa’, Isidre Fainé, serà el president del nou Consell Social i Filantròpic de l'Institut Mundial de Caixes d'Estalvis i Bancs Minoristes. El nomenament haurà de ser ratificat pel consell directiu de l’organisme, durant les pròximes setmanes. L’Institut és l'associació de banca minorista més gran del món. L'entitat va ser creada a Milà el 1924, i actualment agrupa 96 associacions nacionals de 71 països i inclou gairebé 6.400 entitats financeres i bancs minoristes, amb un total de 2,1 milions de clients i 13,25 bilions de dòlars en actius.

Les principals funcions del nou Consell Social i Filantròpic seran liderar i impulsar l'obra social, així com fomentar l'intercanvi d'experiències i de coneixement. Els membres de l'Institut Mundial de Caixes d'Estalvis i Bancs Minoristes dediquen, en conjunt, 2.800 milions de dòlars anuals a obra social i responsabilitat social corporativa a tot el món. A finals d’any, la Fundació ‘la Caixa’ haurà gestionat un pressupost de 538 milions d'euros.

Es tracta del pressupost recurrent més gran en la història de l'entitat, que suma més d'una dècada destinant una inversió superior als 500 milions d'euros al desenvolupament d'iniciatives socials, científiques, educatives i culturals. El 2022, el pressupost va ser de 515 milions d'euros, per la qual cosa la dotació per al present exercici s'ha incrementat en 23 milions d'euros. Del total de la inversió prevista el 2023, el 60%, prop de 320 milions d'euros, s’ha destinat al desenvolupament de programes de transformació social. Un altre 21% de la inversió total, 112 milions d'euros, es dedica a iniciatives de divulgació de la cultura i de la ciència.

Més informació
La Fundació 'la Caixa' mobilitza 3,3 milions d'euros per impulsar projectes biomèdics
2.500 empreses s'incorporen al programa de contractació de la Fundació "la Caixa"
La Fundació ”la Caixa” arriba al pressupost rècord de 538 milions d'euros aquest 2023
Avui et destaquem
El més llegit