El Banc Sabadell viu la incertesa amb "seguretat i fortalesa"

Així ho ha expressat el president Josep Oliu durant la junta general d'accionistes

Imatge de la junta general d'accionistes | Banc Sabadell Imatge de la junta general d'accionistes | Banc Sabadell

Els darrers afers del Silicon Valley Bank i el rescat del Credit Suisse han generat una certa situació d’incertesa al mercat. Malgrat aquest context, el Banc Sabadell assegura que afronta aquest moment amb “seguretat i fortalesa”. Així ho ha expressat Josep Oliu, president de l’entitat, durant la celebració de la junta general d’accionistes a Alacant. 

Tot i la volatilitat dels mercats, Oliu vaticina “unes perspectives molt positives” per l’any 2023. El Banc Sabadell, segons el seu màxim dirigent, compta amb una base de costos menor i taxes d’eficiència competitives. El context econòmic “no està generant un efecte negatiu en la morositat”. 

Ara bé, l’entitat seguirà monitorant l’evolució dels mercats i “extremant la prudència i la vigilància dels riscos”. Josep Oliu atribueix l’origen de la inestabilitat, en part, a la velocitat amb la qual els principals bancs centrals han incrementat els tipus d’interès. 

Pel que fa a la situació del món bancari a Espanya, Oliu assegura que, d'acord amb els resultats del 2022, el sector gaudeix d’una posició “sòlida, de solvència creixent i amb excés de liquiditat”. En aquest sentit, tal com ha recordat el conseller delegat, César González-Bueno, més del 60% dels dipòsits del Sabadell tenen la cobertura del Fons de Garantia. 

En un altre ordre, el president de l’entitat ha aprofitat la junta per carregar, de nou, contra l’impost del govern espanyol a la banca. “Va en detriment d’una major rendibilitat per l’accionista”, puntualitza Oliu. El dirigent bancari creu que la taxa “és discriminatòria” en comparació amb els inversors d’altres sectors. 

Davant de tots els accionistes presents a la junta d’Alacant, González-Bueno ha justificat el balanç del 2022 per la bona dinàmica comercial, l’acceleració de la transformació, el compromís amb la sostenibilitat i la posició de capital. 
 

Més informació
El Banc Sabadell reforça la xarxa d'oficines
El toc d'alerta d'Oliu pels Next Generation
Credit Suisse planteja acomiadar treballadors després de la fusió amb UBS
Avui et destaquem
El més llegit