Credit Suisse planteja acomiadar treballadors després de la fusió amb UBS

Les retallades de personal se sumarien a les 9.000 sortides anunciades l'octubre passat, el 17% dels treballadors

Credit Suisse a Frankfurt | EP Credit Suisse a Frankfurt | EP

La cúpula de Credit Suisse ha advertit el personal del banc de la possibilitat de retallades d'ocupació després de l'acord perquè UBS es faci càrrec del banc per uns 3.000 milions de francs suïssos (3.037 milions d'euros), segons informa Financial Times. Segons un memoràndum intern de l'entitat a què ha tingut accés el diari britànic, el president de Credit Suisse, Axel Lehmann, i el conseller delegat del banc, Ulrich Körner, han confirmat a la plantilla l'acord per a la fusió amb UBS, moviment que esperaven completar per a finals del 2023.

En un document de preguntes freqüents separat, el banc abordaria diferents temes, incloent salaris, bonificacions i altres canvis, inclòs un ajustament de línies comercials i acomiadaments en relació amb la fusió amb UBS. "Treballem diligentment i al ritme durant el proper període per identificar quins rols podrien veure's afectats", recollia el document. "Quan calgui, comunicarem amb les persones afectades d'acord amb les pautes i polítiques específiques del país", assenyalava.

Més info: Credit Suisse: la caiguda definitiva

En declaracions a la cadena SRF, el conseller delegat d'UBS, Ralph Hamers, evitava oferir detalls sobre possibles ajustaments de plantilla després de l'adquisició de Credit Suisse, assenyalant que encara no hi ha cap pla i subratllant que sempre hi ha sinergies quan es fusionen bancs. En qualsevol cas, Hamers ha posat èmfasi en la diferent cultura risc de les dues entitats, i ha assenyalat la importància de transformar el negoci de banca d'inversió de Credit Suisse en un "banc d'inversió light", com ha fet UBS. "No correm tant risc", ha apuntat.

La polèmica de la setmana

Embolicat en greus problemes financers i d'imatge, Credit Suisse va patir una caiguda del 24% a la borsa de Zuric dimecres passat, després que el seu principal accionista des del 2022, el Banc Nacional Saudita, assegurés que no invertiria més en l'entitat suïssa per sanejar els seus malparats comptes. A més, es va desplomar a la borsa poc després de la fallida dels nord-americans Silicon Valley Bank (SVB) i Signature Bank. Després de conèixer-se la notícia, avui cau més d'un 60% a la borsa.

Finalment, les converses entre Credit Suisse i UBS van arribar a bon port després d'un cap de setmana en què en alguns moments es va arribar a parlar de la nacionalització. El segon hauria més que doblegat la seva oferta inicial, elevant-la fins a 3.000 milions de francs suïssos i aconseguit un acord. Suïssa recolzarà la fusió amb 100.000 milions en liquiditat. 

Més info: UBS adquireix Credit Suisse per 3.000 MEUR

Així mateix, el govern federal concedeix garanties a UBS per fins a 9.000 milions de francs per assumir potencials pèrdues en el cas que els números vermells superin una certa xifra. No especifica on és el límit, però durant les negociacions va transcendir que un dels punts que més preocupava UBS era la banca d'inversió per les hipotètiques pèrdues que pogués generar i, de fet, el banc planejaria tancar aquesta divisió després de la fusió.

Més informació
Les borses desconfien del rescat de Credit Suisse
Credit Suisse demana un auxili de 50.000 milions al seu banc central
Avui et destaquem
El més llegit