El Barça s'incorpora a Foment del Treball

El president del club anuncia que han arribat a un acord amb la patronal catalana per "aportar el nostre coneixement i compartir-lo amb altres entitats"

El Barça s'incorpora a Foment del Treball | Foment del Treball El Barça s'incorpora a Foment del Treball | Foment del Treball

El FC Barcelona s'incorpora a Foment del Treball. Així ho ha anunciat el seu president, Josep Maria Bartomeu, durant un esmorzar a la seu de la patronal catalana organitzat conjuntament amb PwC, on s'ha posat de relleu el valor econòmic que genera el club.

Més info: El Barça, més que un PIB

"Hem arribat a un acord per integrar-nos com a socis a Foment perquè creiem que hem d’aportar el nostre coneixement i poder-lo compartir amb altres entitats", ha apuntat Bartomeu, que ha afegit que el Barça continuarà treballant per ser un "motor econòmic de primer nivell" tant a Barcelona, com a Catalunya, la resta de l'Estat i arreu del món.

I és que, ha subratllat el president del FC Barcelona, "el Barça té un efecte multiplicador" que ha de continuar revertint en beneficis econòmics per a la ciutadania i per tots els sectors del país.

Bartomeu: "Si estem a Foment, ens donarà consells perquè creixi aquest món de l'esport"

De fet, partint de la base que l'objectiu del club no és que el Barça creixi, sinó que ho faci la indústria de l'esport en general perquè així el FC Barcelona també ho farà, Bartomeu ha sentenciat que "si estem a Foment, ens donarà consells perquè creixi aquest món de l'esport".

Per la seva banda, el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha aplaudit la voluntat del club d'entrar a la "casa gran dels empresaris catalans" que, després que s'hi hagin incorporat la Federació Catalana de Futbol i el FC Barcelona, també serà "la casa gran de l'esport català".

Llibre i Bartomeu, que ha aconseguit esquivar la premsa esportiva que feia estona que l'esperava a la sortida de l'esmorzar, han formalitzat l'adhesió en acabar la presentació de l'impacte econòmic del club durant la temporada 2018-19 . El Barça es converteix així, i després de la incorporació de la Federació Catalana de Futbol el novembre del 2019, en la primera entitat catalana que se suma als de Sánchez Llibre.

Adéu a la pluralitat?

Això no ha agradat gens a Anem per Feina, que considera que aquesta decisió no es pot prendre sense el consens dels socis i critica en un comunicat que "associar-se a Foment vol dir perdre la pluralitat del club". A parer seu, "l'eslògan del Barça conegut arreu del món, Més que un cub, ha deixat de tenir sentit en el moment en que es posiciona al costat d’una patronal que no defensa els interessos de Catalunya i ho fa sense consultar als seus socis".

Anem per Feina: "Posicionar-se al costat de Foment del Treball va en contra de l’esperit plural del Barça"

El portaveu de la patronal d’empresaris independents, David Fernández, carrega contra el club assenyalant que "la directiva que encapçala Bartomeu es veu perduda, sap que no renovarà i mostra el seu veritable perfil abans de quedar dissolta". "Aquest és un acte il·legítim i un atac directe a l’esperit democràtic de l’entitat", afegeix.

I és que, remarca, "posicionar-se al costat de Foment del Treball va en contra de l’esperit plural del Barça i també en contra de tots aquells que a cada partit criden ‘Independència’ en el minut 17.14". Fernández assegura a més que "fa malbé el llegat d’un dels seus presidents, Josep Sunyol, en el moment que s’alien amb una patronal que defensa més els interessos de l’Ibex 35 que no pas els catalans".

Més informació
El Barça, Madrid D.F i un informe de PwC
Font: "El CEO del Barça hauria de ser el de Disney o el Cirque du Soleil"
La Cambra passa la pilota electrònica al Barça
El mini-estadi, punt final d'un llarg fil de cotó
Avui et destaquem
El més llegit