Basi no desfilarà fora de Catalunya

La distribuïdora de moda més gran de l'Estat espanyol no es planteja canviar la seu social de Badalona

Basi té previst fer "diferents plans d'inversió" a Catalunya. / Cedida Basi té previst fer "diferents plans d'inversió" a Catalunya. / Cedida

Basi es queda a Catalunya. La presidenta de la multinacional de moda, Núria Basi, ha aprofitat un dinar de l'Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC) per deixar clar que ni s'ha plantejat ni té pensar moure la seu social de Badalona. Basi que factura 70,5 milions d'euros i té una plantilla de 450 persones no veu "cap avantatge en canviar de seu"  ja que no està ni cotitzada ni regulada. 

Malgrat la "incertesa", la distribuïdora de moda més gran de l'Estat espanyol prefereix quedar-se perquè tant Catalunya com Barcelona són "un lloc estratègic pel turisme amb molt bona connexió amb el món". Basi que distribueix Lacoste ha afegit que "allà on veiem oportunitats ens hi posem" i que si Catalunya s'independitzés passaria d'exportar de "50 a 51 països". 

Plans d'inversió

Lluny també de moure plantilla o estructura, ha explicat que la multinacional té previst fer "diferents plans d'inversió" a Catalunya. De moment, ja hi té un 15% de mercat. El grup Basi compta amb tres societats: Basi S.A, Armand Basi S.L i Jatro BCN S.L que gestiona Nautica i Cole Haan.

Tot i la venda de Basi S.A a Lacoste, Basi ha avançat que continuarà com a presidenta no executiva i es dedicarà també a les altres dues empreses que volen potenciar noves marques i créixer a Espanya, Portugal i Canàries. Armand Basi ven a través d'ecommerce mentre que Nautica que ja té tres botigues preveu introduir-se en nous corners i comerços. "L'objectiu és agafar més marques i tambés més mercats", ha conclòs.  

Més informació
La moda de Núria Basi més enllà de Da Vinci
Catalans, no estem tan malament
Grifols es queda a Catalunya
Tu a Palma i jo, a València
Avui et destaquem
El més llegit