Els Basi venen a Lacoste el seu negoci a Espanya

El grup francès compra a la família catalana la gestió i distribució a l'Estat de la marca del cocodril

El negoci de Lacoste a Espanya el gestiona l'empresa Basi El negoci de Lacoste a Espanya el gestiona l'empresa Basi

El grup francès Lacoste pren el control del seu negoci a Espanya després de tancar un acord amb la família Basi per a l'adquisició del 100% de la societat Basi, que gestiona la distribució de la marca al país.

La marca, present a l'Estat espanyol des del 1962 a través de la seva associació amb Basi Group, desenvolupa les seves activitats en aquest mercat a través d'una xarxa de distribució de més de cent punts de venda a botigues, outlets, grans magatzems, comerç electrònic i espais en aeroports, estacions o ports.

Lacoste emmarca l'adquisició de Basi en l'estratègia de "premiumització" del grup, que implica la presa de control de la majoria dels seus canals de distribució a tot el món.

Lacoste compra a la família Bassi la marca a Espanya que compta amb 450 empleats

"En aquest marc, ens complau adquirir aquesta filial a Espanya per prolongar i accelerar les nostres inversions ja iniciades per Basi Group", afirma en un comunicat el president de Lacoste Holding, Thierry Guibert, que agraeix "afectuosament" a la família Basi la seva labor en el desenvolupament de la marca del cocodril des de fa més de cinquanta anys a Espanya.

Lacoste, que va crear la seva famosa samarreta el 1933, és actualment present a 120 països de tot el món, compta amb una plantilla d'unes 10.000 persones i l'any passat va facturar 2.000 milions d'euros.

De la seva banda, el grup Basi, presidit per Nuria Basi, representant de la segona generació de la família fundadora, és el major distribuïdor de moda de la Península Ibèrica, amb més de 450 empleats i unes vendes de 70 milions d'euros el 2015.

La firma, amb seu a Badalona, distribueix actualment les marques de moda Armand Basi, Lacoste, Nautica i Cole Haan a Espanya i Portugal.

Malgrat passar a mans de Lacoste, Basi Group seguirà gestionant les marques Armand Basi, Nautica i Cole Haan i té previst ampliar el seu portafoli de distribució de marques a Europa.

En un principi, l'acord entre Lacoste i Basi contemplava la producció i distribució de la marca francesa al mercat espanyol, però el 2013 el grup gal va decidir deixar de fabricar a Espanya per unificar les seves col·leccions a tot el món.

Aquesta decisió va suposar l'acomiadament de més d'un centenar d'empleats de Basi, que llavors comptava amb una plantilla d'uns 500 treballadors. 

Més informació
El Rec.012 incorpora un 'Secret Market' amb productes de Privalia
2015, un any crucial
L'ànima catalana de Pierre Cardin, l'inventor del 'prêt-à-porter'
Avui et destaquem
El més llegit