Els beneficis d’Ibercaja cauen un 42,3% per l’impacte de l’ERO

Si s’exclou aquest cost, els resultats de l’entitat milloren un 31,1% interanual

Directius de la companyia financera durant la presentació del Plan  Empresas Directius de la companyia financera durant la presentació del Plan Empresas

Ibercaja ha registrat un benefici net de 41,7 milions d'euros durant el primer semestre d'aquest any, la qual cosa suposa un descens del 42,3% respecte el mateix període de l'exercici anterior a causa de l'impacte de la comptabilització de 71,6 milions d'euros de despeses extraordinàries per l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) acordat en el període.

Excloent aquest impacte, el benefici net ascendiria a 94,7 milions d'euros, la qual cosa representa un creixement del 31,1% interanual, segons ha informat aquest dilluns l'entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Ibercaja ha aconseguit el benefici de 41,7 milions d'euros entre gener i juny gràcies a l'impuls que els projectes de banca personal, banca privada i empreses estan proporcionant a la gestió d'actius i assegurances (d'estalvi i risc) i a l'activitat creditícia, en un context de tipus d'interès en mínims històrics i intensa competència al mercat.

Els ingressos recurrents han crescut un 3,5% respecte al primer semestre de 2016 pel major dinamisme del negoci bancari i la diversificació de l'activitat a través del Grup Financer.

El volum total de recursos administrats de clients ha crescut fins a 55.717 milions d'euros, impulsat especialment per l'activitat de gestió d'actius i assegurances de vida.

La venda al juliol d'una cartera de préstecs promotor de 490 milions d'euros (operació Nolieja) permetrà reduir el saldo de préstecs immobiliaris dubtosos en un 36% i disminuir el ràtio de mora per sota del 8%.

El ràtio de solvència CET1 'Phased In' se situa en l'11,1%, enfront del requeriment regulatori del 7,25%, després d'haver amortitzat anticipadament 224 milions d'euros corresponents a l'últim tram de les ajudes concedides a Caixa3.

Més informació
Quan la tecnologia no ho és tot
Ibercaja aposta per Catalunya amb l'obertura de 4 oficines i 40 llocs de feina
Ibercaja incrementa el seu benefici net fins als 109,8 MEUR
Avui et destaquem
El més llegit