La benzina lamenta l'"asfixia econòmica" dels 20 cèntims

Les patronals del sector es mostren insegures pel cobrament corresponent a la reducció dels preus i denuncien que moltes benzineres estan "abocades al tancament"

Les benzineres reclamen al ministeri una cobertura immediata del pagament avançat de la rebaixa de 20 cèntims al preu dels carburants | ACN Les benzineres reclamen al ministeri una cobertura immediata del pagament avançat de la rebaixa de 20 cèntims al preu dels carburants | ACN

Les patronals del sector de la Les patronals del sector es mostren insegures pel cobrament corresponent a la reducció dels preus i denuncien que moltes benzineres estan "abocades al tancament" denuncien la situació d'"asfixia econòmica" en que es troben bona part dels associats un mes després de la posada en marxa de les bonificacions de 20 cèntims al preu dels carburants. Tot i que consideren que la mesura és "benintencionada", els empresaris lamenten que molts establiments hauran de tancar portes "si no cobren de forma imminent" la recuperació del pagament avançat de l'ajuda als consumidors.

La Confederació Espanyola d'Empresaris d'Estacions de Serveis (CEEES) i l'Agrupació de Venedors minoristes de Carburants i Combustibles (Aevecar) critiquen que el ministeri d'Hisenda "no ofereix resposta" sobre els terminis dels cobraments. Les associacions empresarials retreuen a les administracions una "falta de sensibilitat" envers la situació de les benzineres, especialment les més petites, que estan patint amb major intensitat la crisi dels carburants.

"Entenem que l'Administració desconeix quin és el vertader abast de la mesura, el fons del qual compartim per sr beneficiosa per als consumidors", afegeixen les patronals. La inseguretat en el cobrament de la recuperació està resultant "molt perjudicial per a les benzineres", expliquen, pel seu "mal disseny i pitjor execució".

Els empresaris, a més, neguen que els operadors hagin pujat els preus de manera artificial per contrarestar el valor de la mesura. Les acusacions en aquest sentit, continuen els patrons, "projecten l'obra de la sospita sobre un col·lectiu que actua com a col·laborador obligatori de les administracions". Les entitats, així, reclamen "respecte" i avisen que molts associats ja han hagut de demanar crèdits per fer front a les despeses que no poden cobrir amb la baixada d'ingressos que ha acompanyat la rebaixa.

Més informació
L'IPC modera el creixement al juny per la benzina
La 'guerra' de la benzina a la catalana
La benzina fa caure la inflació sis dècimes al març
Avui et destaquem
El més llegit