• Empresa
  • Billage, la paperassa al núvol

Billage, la paperassa al núvol

Tres emprenedors catalans posen en marxa un programari per gestionar en línia els petits negocis

    Els fundadors de la marca
    Els fundadors de la marca
    Álvaro Serrano Sol
    13 d'Agost de 2013
    Act. 14 d'Agost de 2013

    Ja no és tan important gaudir de la propietat d'un producte com ser-ne usuari. Els nostres són temps de canvis accelerats i la tecnologia és un dels motors d'aquestes transformacions. L'altre és l'hipercitada crisi econòmica. Per això, els models de consum canvien: passa amb el lísing dels vehicles, amb l'equipament informàtic de grans organitzacions i també ara amb el software. Els temps d'anar a comprar un programa informàtic a la botiga sembla que s'han acabat i ara es porta el que s'anomena SaaS (Software as a Service).

    Existien molts programes dissenyats per fer la facturació d'una activitat econòmica, però pocs que, a més de la facturació, permetin gestionar i organitzar tota la informació que genera una empresa, i molt menys fer-ho en línia des de qualsevol lloc, fins i tot permetent accés offline a certs documents o processos si un dels usuaris perd la seva connexió a Internet temporalment. Billage és un senzill software català que permet, entre d'altres coses, portar al dia la facturació, fer seguiment de les oportunitats de negoci i de l'agenda, fer previsions econòmiques, gestionar els projectes i l'arxiu documental, i que inclou un sistema d'anàlisi de la informació en temps real i alertes.

    Poques barreres i risc mínim
    Antoni Guitart, conseller delegat de Billage Software, es va fer emprenedor després d'haver provat a empreses grans (INSA i Morse). Aquest és el tercer projecte que aixeca després d'haver format una empresa de serveis informàtics a Barcelona (DMS) i Aldextra Solutions, que és el soci espanyol del software alemany Interflex Spexpert de Workforce Managment, dissenyat per organitzar grans estructures de recursos humans.

    El 2010 va formar l'empresa amb dos socis -un antic treballador i un exproveïdor- i van dissenyar l'eina durant divuit mesos, fins que el gener del 2012 van llançar la versió beta. Un any després, després d'haver testat aquest instrument –entre d'altres, amb la seva pròpia empresa- varen obrir portes.

     


    Autònoms, emprenedors i petites empreses
    Actualment la plantilla la formen cinc persones, els tres fundadors i dos empleats. El seu públic objectiu són autònoms, petit empresariat i emprenedors. "El que proposem és que autònoms i petites empreses es modernitzin en el mateix sentit en què ho van fer substituint el correu postal per l'electrònic", explica Guitart. Els autònoms i els microempresaris saben com n'és d'important l'organització i la bona gestió a l'hora de posar en marxa una activitat econòmica i consolidar-la. I molt més en un entorn en recessió com l'actual, on molts assalariats es veuen forçats a reconvertir-se en treballadors autònoms i on les dates de pagament són totalment imprevisibles.

    Els autònoms són segurament els que més dificultats tenen a l'hora de portar el dia a dia del seu negoci: disposen de menys equip humà i s'ho han de fer tot ells mateixos seguint una mica la filosofia del Do It Yourself (fes-t'ho tu mateix). Fins ara feien servir el software d'oficina de tota la vida per generar factures, el disc dur local per arxivar documents, o el calendari de Google per gestionar el dia a dia. Billage Software pretén oferir una solució ideal per aquells que no necessiten programaris complexos i dissenyats per a grans empreses sinó que volen una eina senzilla, fàcil d'usar i sobretot, que els permeti treballar des de la distància.

    De fet, si el volum de facturació anual del professional és anual baix, podrà fer servir l'eina gratuïtament amb funcionalitat total (freemium, que se'n diu), però sense atenció al client personalitzada ni còpies de seguretat; i si el volum de la seva activitat és major, disposa de dos plans diferents, amb preus de nou i divuit euros al mes respectivament.