BiteRight tanca una ronda de 2,8 milions per a la seva solució d'impantologia dental

La 'MedTech' ha signat un acord de distribució exclusiva per a Espanya i Portugal amb Inibsa, referent a escala mundial en el mercat odontològic

BiteRight es va fundar l'any 2020 | Cedida BiteRight es va fundar l'any 2020 | Cedida

BiteRight, l'empresa de tecnologia mèdica per al sector odontològic, ha desenvolupat una solució integral per a tractaments de pròtesis sobre implants. Aquesta permet als odontòlegs incorporar tractaments tecnològics d'alta precisió en la seva pràctica diària, sense inversió inicial i a través d'una plataforma programari amb simulació 3D dels casos, planificació, implanto-pròtesi i validació de dades per intel·ligència artificial. L'adopció d'aquesta solució dona com a resultat tractaments més precisos, segurs i rendibles per als odontòlegs, que alhora són més econòmics, ràpids i menys invasius per als pacients.

Amb aquesta, ha tancat una ronda d'inversió de gairebé tres milions d'euros que, segons la companyia, servirà per refermar el desenvolupament comercial a l'Estat i Portugal gràcies a l'acord de comercialització exclusiva amb Inibsa, el soci industrial que ha entrat en aquesta ronda, i per continuar accelerant en l'estratègia d'R+D+i, es complementarà amb aproximadament un milió d'euros de finançament bancari i altres elements de finançament no dilutiu.

"Aquesta ampliació de capital juntament amb l'acord de distribució exclusiva per a Espanya i Portugal amb Inibsa representen una fita per a BiteRight", ha comunicat Lorenzo Gimeno, CEO i fundador de BiteRight, qui ha afegit que "comptar amb un soci de la reputació i l'abast internacional d'Inibsa per al desenvolupament comercial, i amb el suport econòmic d'inversors com Inveready i la mateixa Inibsa, reforça la solidesa i el nivell d'avenç tecnològic de la nostra solució, avalada ja per milers de tractaments exitosos, alhora que ens permet posar-la a l’abast de tots els professionals mèdics que vulguin adoptar de forma segura, simple i ràpida l'última tecnologia mèdica digital". En aquest sentit, Inveready ha mantingut l'aposta per BiteRight amb una inversió de 200.000 euros.

Més del 60% de la població d'entre 35 i 44 anys pateix de la pèrdua d'un o més dents als països desenvolupats

Per la seva banda, el CEO d'Inibsa, Eduard López, ha apuntat que "a Inibsa sempre hem apostat per l'excel·lència i busquem contínuament solucions avançades i innovadores, creades amb l'aval d'estudis científics i fruit de la recerca. BiteRight és un perfecte exponent del potencial de transformació que brinda la combinació de les tecnologies més avançades com la IA amb les ciències mèdiques, i encaixa a la perfecció amb la nostra filosofia de solucions simples d'usar, que resolen problemes reals de forma innovadora i que contribueixen a la reducció del dolor del pacient en els tractaments quirúrgics".

Més info: Arrenca el BDS2023, l'esdeveniment de referència del sector dental

Segons les dades exposades pel president de BiteRight, Josep Ruano, més del 60% de la població d'entre 35 i 44 anys pateix de la pèrdua d'un o més dents als països desenvolupats. Tanmateix, el 50% "no es tracta per por al dentista, a tractaments llargs i invasius, o pel cost derivat d'un alt nombre de visites". Ruano considera que "es tracta d'un mercat estimat en més de 15.000 milions d'euros per al 2028, amb una taxa de creixement anual 2021-2028 de més del 7%, i que pot ampliar-se encara més gràcies a solucions com BiteRight, que ajuda els dentistes superant les principals pors i preocupacions dels pacients no tractats".

Més informació
La firma healthtech ISENSI tanca una ronda de 700.000 euros
Els materials compostables de Pack2Earth tanquen una ronda d’un milió d’euros
Heura tanca una ronda de 40 milions d'euros
Avui et destaquem
El més llegit