Els materials compostables de Pack2Earth tanquen una ronda d’un milió d’euros

La startup té en tràmit dues patents PCT dels primers materials biobasats que es composten a temperatura ambient

 Françoise de Valera i Glenn Du Pree, cofundadors de Pack2Earth | Pack2Earth Françoise de Valera i Glenn Du Pree, cofundadors de Pack2Earth | Pack2Earth

Pack2Earth ha conclòs la seva primera ronda de finançament pre-llavor per valor d'un milió d'euros. La primera operació de la startup catalana l'ha liderat JRV Holding GmbH, una family office d'origen alemany centrada en startups en fase inicial i de creixement. Tot i això, també han participat altres empreses i fons del sector alimentari, a més de diversos grups d'inversors.

La firma ha comunicat que han comptat amb el suport de Mondelēz International, una de les 10 empreses més grans del món de la indústria alimentària. En concret, la companyia estatunidenca s'hi ha sumat a través de la seva plataforma d'inversió d'impacte Sustainable Futures. Però no és l'única. També hi han contribuït altres actors, com ara The Food Tech Lab, fons especialitzat en el sector agroalimentari, un grup d'inversors de la xarxa de business angels d’Esade Alumni, Esade BAN, i Brigantia Capital Investment, entre d’altres.

Pack2Earth és una startup de materials compostables fundada a Barcelona. El principal objectiu de la startup catalana es substituir el plàstic contaminant mitjançant la reinvenció dels materials per envasar aliments i altres productes d'una forma més sostenible per al planeta. La companyia va néixer de la mà de Françoise de Valera i Glenn Du Pree ara fa dos anys, i ja estan tramitant dues patents PCT dels primers materials biobasats, elaborats a partir de matèries d'origen vegetal i mineral, compostables a temperatura ambient, aptes per envasar productes secs (cafè soluble), semilíquids (mel) o líquids amb llarga vida útil.

Fundada l'any 2022, Pack2Earth busca substituir el plàstic contaminant en la indústria de packaging i altres sectors

Des de Pack2Earth asseguren que és "fonamental" que els inversors comparteixin la seva visió de contribuir a millorar el medi ambient. "Per a aquesta primera ronda hem buscat tant impact money com smart money”, afirma de Valera, CEO de l'empresa. Amb el capital aconseguit podran accelerar l'avanç de pilots de dos materials diferents que han desenvolupat. Tots dos es segellen un amb l’altre, un film flexible i un material d'emmotllament per injecció, aptes per fabricar envasos flexibles de diversos formats, com ara sobrets, safates amb tapa flexible o pouch, entre d'altres. A més, també permet generar articles fabricats en un motlle (gots o peces per equips electrònics).

Més info: Què són les 'deeptech' i 5 idees catalanes que revolucionaran el nostre dia a dia

Proves pilot i una altra ronda d'inversió pre-llavor

En l'actualitat, la startup catalana està realitzant pilots amb unes 25 empreses. Moltes d'elles pertanyen al sector alimentari, com Vicky Foods o Angulas Aguinaga, i d'altres a la indústria d'alimentació per a mascotes, com és el cas de Platinum o Dingonatura. A més de progressar, hi ha dos objectius més pel que resta d'any: un, començar a llicenciar els seus materials i protegir-ne la propietat intel·lectual; i dos, aixecar una nova ronda llavor d'un altre milió d'euros per a començar a escalar la seva facturació, ampliar la seva oferta, accedir a altres mercats com l'estatunidenc i reforçar l’equip, actualment format per vuit persones.

Més informació
Les startups 'deeptech' creixen un 10% el 2022 a Catalunya
Catalunya, segona regió europea que capta més finançament per a startups 'deeptech'
Empreses 'deep tech' o de tecnologia profunda?
Avui et destaquem
El més llegit