Vaga parcial als centres d'Amazon a Espanya pel Black Friday

CCOO ha convocat aturades d'una hora els dies 27 i 28 de novembre

​​CCOO ha convocat una vaga parcial a Amazon els dies 27 i 28 de novembre | ACN ​​CCOO ha convocat una vaga parcial a Amazon els dies 27 i 28 de novembre | ACN

​​CCOO ha convocat una vaga parcial a Amazon els dies 27 i 28 de novembre –coincidint amb el Cyber Monday- que afectarà a tots els centres d'Espanya. El sindicat crida els treballadors de la multinacional logística a secundar aturades d'una hora per torn com a protesta pels salaris baixos, la "insuficient" protecció de la salut laboral i els "continus problemes de gestió" del departament de Recurs Humans. "Tot i les diverses propostes que s'han presentat a Amazon, no s'ha produït cap acostament real per part de la companyia que doni una solució global al conjunt dels centres de treball", ha lamentat CCOO, que critica la multinacional per no oferir "cap sortida raonable" al conflicte.

"Amazon paga els salaris mínims del sector de cada província, i és una decisió que no és encertada ni justa", ha criticat el sindicat. "Tot i que la companyia ens dona millores, en cap cas compensa el que ens exigeix cada dia", ha apuntat CCOO, que també posa la mirada en el departament de Recursos Humans. "Ens trobem amb errors de cobrament i de confecció de la nòmina, una falta de claredat en els conceptes a la mateixa nòmina, molta dificultat de gestió i no concessió dels permisos i fallades en la gestió de les vacances i de la jornada laboral", ha enumerat el sindicat.

El 72% dels catalans i les catalanes compraran productes de segona mà pel Black Friday, principalment per l’increment de preus derivat del context inflacionista. Aquesta és una de les principals conclusions d’un estudi realitzat per Adevinta, on també es destaca que gairebé la meitat de la població catalana (45%) considera que algunes de les ofertes del Black Friday són una estafa. Tal com recull Packlink, la previsió és que a Catalunya es generi una despesa de 4.409 milions d’euros entre l’esmentada jornada comercial i la campanya de Nadal. La Generalitat va obrir 47 expedients per diverses irregularitats en la campanya del Black Friday del 2022 en una campanya de control sobre 70 empreses, tant de forma presencial com en línia, i podria posar multes que sumarien gairebé 1 milió d'euros. Per una banda, la Direcció General de Comerç va obrir 38 expedients, dels quals 37 es van resoldre amb una sanció total de 429.000 euros.

Més informació
El Govern multa Amazon per mala gestió dels residus electrònics
El Govern podria imposar gairebé un milió d'euros en multes pel Black Friday del 2022
El 72% dels catalans i les catalanes compraran productes de segona mà pel Black Friday
Avui et destaquem
El més llegit