Bon Preu elimina 38 tones de plàstic el 2018

La cadena de supermercats substitueix el derivat del petroli per alternatives com paper o materials reciclables en els seus establiments

Bon Preu elimina el plàstic en les seccions de fruita i verdura | Cedida Bon Preu elimina el plàstic en les seccions de fruita i verdura | Cedida

Bon Preu ha eliminat 38 tones de plàstic durant el 2018. La cadena de supermercats aposta per reduir el plàstic en els seus establiments substituint aquest material per alternatives com paper o materials reciclables.

En aquest sentit, des de l’agost passat Bonpreu i Esclat han eliminat alvèols de plàstic en la secció de fruita i verdura, cosa que ha suposat una reducció de 20 tones de plàstic a l’any aproximadament. Així mateix, també s’han suprimit les safates de plàstic i els envasos de la fruita i la verdura, deixant d’usar així 8 tones de plàstic a l’any. L’objectiu a curt termini és arribar a substituir el 95% de les referències ecològiques per materials més respectuosos amb el medi ambient, segons informen en un comunicat.

Més info: El supermercat s'acomiada de la bossa de plàstic

Així mateix, l’empresa preveu superar la xifra de plàstic retirat aquest any i assolir les 58 tones. És per això que començarà a fer proves amb paper d’herba en les safates pel seu baix impacte ambiental que hi ha en la seva fabricació.

D’altra banda, el grup aposta per la gestió i el reciclatge dels residus generats i la generació d’energia renovable per assolir un major estalvi. En aquest sentit, durant el 2018 s’han reciclat 7.874 tones de cartó, 700 tones de plàstic i 27 tones de poliestirè. A més, les millores tecnològiques de sostenibilitat en la construcció de nous supermercats permeten estalviar un 35% del consum d’energia habitual d’un local comercial i reduir un 40% les emissions de CO2 a l’atmosfera.

Més informació
Plàstics: al menjar, al transport i a la roba
Patata, blat de moro i tela: el nou plàstic
Avui et destaquem
El més llegit