BonÀrea preveu inversions per valor de 110 milions aquest any

La societat destinarà 35,5 milions a comprar i adequar locals i 30 milions al centre alimentari d'Épila, a l'Aragó

BonÀrea a Guissona | Cedida BonÀrea a Guissona | Cedida

BonÀrea Corporació ha anunciat aquest dijous als accionistes una inversió de 110 milions d'euros per a aquest any. En el marc de la Junta General d'Accionistes els responsables de la firma també han explicat que el dividend se situarà en els 24 euros per acció, un 14,3% més que l'any passat, fet que suposarà repartir 20,7 milions d'euros entre els propietaris dels títols de la companyia agroalimentària. La Junta ha aprovat els comptes anuals i l'informe de gestió, que han presentat el president de la firma, Jaume Alsina, i el conseller delegat, Ramon Alsina. D'entre les inversions destacades, la societat destinarà 35,5 milions a comprar i adequar locals i 30 milions al centre alimentari d'Épila.

En línia amb l'increment del 17% en els beneficis del grup el darrer exercici, fins a 81,30 milions d'euros, la Junta ha acordat situar el dividend en els 24 euros per acció, un 14,3% més que el 2023.

Una part del dividend (10 euros per acció) ja es van pagar pel gener i la resta (14 euros per acció) s'abonarà després de la Junta General. La remuneració que rebran els 4.100 accionistes actuals arriba a 20,7 milions d'euros, un 25% del resultat net de l'exercici.

La Junta ha acordat situar el dividend en els 24 euros per acció, un 14,3% més que el 2023

Igual que en anys anteriors, els accionistes es poden acollir al sistema de retribució Dividend/Acció, que els permet optar entre el cobrament en efectiu o rebre noves accions mitjançant operacions d'ampliació de capital.

La inversió anunciada ha d'ajudar a consolidar la presència estratègica de la companyia a Catalunya i l'Aragó, així com a enfortir l'activitat en regions del nord com Navarra o La Rioja. L'empresa també augmentarà la gamma de productes amb marca bonÀrea amb 30 noves referències.

Pel que fa al centre alimentari d'Épila, a l'Aragó, absorbirà 30 milions d'euros que serviran per iniciar les obres de les futures naus de líquids i de petfood, així com les instal·lacions, estructures i maquinària per a la nau logística en primera fase de shuttles. A finals del 2023 ja s'havien invertit 200 milions en aquesta construcció, que té com a objectiu poder tancar el cicle productiu complet també a l'Aragó.

L'empresa també augmentarà la gamma de productes amb marca bonÀrea amb 30 noves referències

20 milions es destinaran al centre carni de Guissona i a la plataforma logística de Gavà per comprar terrenys, actualitzar magatzems i posar en marxa noves línies als escorxadors, així com per actualitzar algunes línies de la fàbrica d'elaborats.

Pel que fa a l'alimentació animal, les previsions de noves inversions se situen als 4 milions, mentre que les activitats del departament d'enginyeria en rebran 13,5, pràcticament el doble que l'any anterior (7 milions). La firma destaca com a projecte principal l'obertura de cinc noves benzineres bonÀrea.

L'empresa va facturar l'any passat 2.720 milions d'euros, amb un resultat net de 81,30 milions. L'àrea de negoci d'alimentació humana, amb 1.447 milions de facturació (un 9,8% més que l'any anterior) ha estat "fonamental" per aconseguir que el benefici del grup hagi augmentat un 17% en relació amb el 2022, segons indiquen des de la companyia.

 

 

Més informació
bonÀrea guanya 81 milions el 2023 tot i rebaixar la facturació un 3,6% fins als 2.720 milions
BonÀrea obrirà 23 botigues aquest 2024 i continua treballant per consolidar-se a Catalunya i l'Aragó
Avui et destaquem
El més llegit