Bosch tancarà la planta de Lliçà i acomiadarà 336 persones

L'empresa alemanya, que ja va cessar l'activitat de la fàbrica de Castellet i la Gornal, trasllada la producció a Polònia

Un cartell de Bosch en una imatge d'arxiu | Europa Press Un cartell de Bosch en una imatge d'arxiu | Europa Press

La direcció de la planta de Bosch a Lliçà d'Amunt ha comunicat la intenció de tancar la fàbrica i d'acomiadar les 336 persones que hi treballen. Així ho ha deixat saber als representants sindicals aquest mateix dijous, segons ha informat UGT a través d'un comunicat. L'empresa alemanya traslladarà la producció d'aquesta planta a una altra que té a Wroclaw, Polònia.

El sindicat titlla la decisió de "deslocalització sense pal·liatius i sense escrúpols" després "d'anys de congelacions i reduccions salarials de plantilla" als centres de treball catalans. Segons la companyia, en canvi, els ha estat impossible trobar productes alternatius per mantenir la competitivitat de les intal·lacions i, per tant, volen tancar-la "com abans millor", tot i que encara no hi ha un calendari establert. 

Aquesta decisió se suma al cessament d'activitat de la planta de Castellet i la Gornal que s'ha fixat per al novembre del 2021. Entre tots dos procediments, l'empresa pot acabar acomiadant 600 persones a Catalunya. La fàbrica polonesa on es preveu traslladar la fabricació és "més gran", i això la converteix en més competitiva, segons l'empresa. 

Més info: Bosch posa en risc la feina de 300 persones a Castellet i la Gornal

Bosch justifica el tancament amb la caiguda de la demanda de servofrens convencionals de buit, ja que cada vegada s'utilitzen més servofrens electromecànics. UGT considera que el desplaçament de la producció es porta a terme perquè "a Polònia és més rendible", ja que el preu de la mà d'obra és més baix. A més dels 336 treballadors de la planta, el sindicat calcula que el tancament afectarà un total de 900 persones, si es tenen en compte les empreses auxiliars i proveïdores. 

Avui et destaquem
El més llegit