Bosch posa en risc la feina de 300 persones a Castellet i la Gornal

L'empresa alemanya anuncia la intenció de tancar la fàbrica l'any 2021

La seu de Bosch als Estats Units | iStock La seu de Bosch als Estats Units | iStock

Bosch vol tancar la planta de Castellet i la Gornal (Alt Penedès), en una decisió que posa en risc la feina de 300 persones. Així ho ha anunciat als treballadors la direcció de l'empresa, que en el seu dia havia arribat a donar feina a unes 1.200 persones de la zona. Bosch vol tancar la fàbrica de Castellet i la Gornal durant el 2021, "com més aviat millor", segons ha comunicat la companyia a l'ACN. Tot i això, admeten que la data dependrà de les negociacions amb els treballadors.

El comitè d'empresa s'ha reunit d'urgència per analitzar les mesures que ha de prendre a partir d'ara, rebutja frontalment la decisió i exigeix alternatives. La fàbrica de Bosch ha patit en els últims anys una reducció dràstica de plantilla a través d'ERO, baixes incentivades i reduccions salarials, segons recorden des dels sindicats, que consideren això una "clara mostra de la total manca d'implicació i manca d'inversió per part de la multinacional".

Des de l'empresa neguen haver abandonat la planta i asseguren que des del 2016 havien estat buscant activament opcions de reindustrialització i possibles compradors per evitar el tancament. "Les opcions que hi ha hagut no han estat realistes per evitar el possible tancament", afirmen des de la companyia. "Bosch sí que ha treballat per intentar salvar la planta", afegeixen.

A Bosch vinculen l'anunci de tancament amb una pèrdua de competitivitat de la planta, que fabrica sistemes de neteja parabrises. En aquest sentit, diuen també que la fàbrica de Castellet i la Gornal, que exporta el 80% de la seva producció, s'ha vist afectada per la caiguda mundial de producció de vehicles. En cap cas, afirmen, la situació té a veure amb el tancament de Nissan.

Bosch compta amb diverses plantes a Europa i la resta del món dedicades a la divisió d'automoció, i la seva intenció és traslladar-hi la producció que es fa a Castellet. Fonts de l'empresa asseguren, però, que per ara no poden concretar a quina localització es traslladaria la producció

Més informació
Acord definitiu pel tancament de Nissan
Avui et destaquem
El més llegit