Café de Finca sedueix diferents estrelles de l'esport per invertir-hi un milió

En els últims cinc anys el consum de cafè d'especialitat ha crescut un 2.000% a l'Estat

Jonathan Moral i Juan Pendas de Café de Finca | Cedida Jonathan Moral i Juan Pendas de Café de Finca | Cedida

Café de Finca, el primer cafè d'especialitat d'Espanya, ha aconseguit la primera ronda d'inversors per valor d'un milió d'euros. Ha estat liderada per grans figures de l'esport entre les quals destaquen Marc Gasol, jugador del Bàsquet Girona i campió de l'NBA l'any 2019 amb els Raptors de Toronto, Ansu Fati, jugador del FC Barcelona i la selecció espanyola, o el català Pau Capell, tricampió de l'Ultra Trail World Tour. “Estic molt content de formar part d'aquest gran equip. Poder aportar a una empresa que és d'aquí i que a més a més té uns valors tan forts, és d'aquelles oportunitats que fan especial il·lusió” ha comentat Marc Gasol.

Café de Finca és un projecte singular que neix l'any 2009 com a marca pionera a Espanya de cafè d'especialitat

Café de Finca és un projecte singular que neix l'any 2009 de la mà de Jonathan Moral com a marca pionera a Espanya de cafè d'especialitat.  “Vam néixer com un microtorrador en una botiga a Castelldefels on venia cafè a granel i cafès per emportar”. Al projecte s'hi va unir més tard Juan Pendas, actual Head Of Coffee de Café de Finca i part fonamental de l'equip des del 2014. "Vaig conèixer Jonathan, Cafè de Finca i el meravellós món de cafè d'especialitat al 2011. Sempre he estat consumidor de cafè espresso i em va meravellar com parlava del cafè, les finques, els orígens i els mètodes d'elaboració alternatius a l'espresso”.

De consumidor a productor

A Café de Finca compten amb cinc orígens fixos, finques de diferents països que acompanyen el projecte des dels seus inicis, subministrant-los cafè directament de les seves collites. “Des del principi hem volgut anar a l'origen, trepitjar la finca, visitar els països productors com Etiòpia, Nicaragua, Equador, Hondures o Guatemala, tractar cara a cara amb els productors, tastar, debatre i experimentar amb ells” apunta Jonathan.
 
Entre les principals finques productores de confiança hi ha la de la família Paz Mejía, a Hondures, en un terreny centenari a Santa Bárbara. El cafè dels Paz Mejía va ser finalista de la tassa de l'excel·lència el 2008 i després de vuit anys treballant conjuntament, Arnold Paz va decidir, juntament amb la seva família, regalar part de les seves terres a Jonathan Moral perquè , al marge de torradora, barista i tastador, també es convertís en productor.

A Café de Finca compten amb cinc orígens fixos, finques d'Etiòpia, Nicaragua, Equador, Hondures o Guatemala

“Des del 2015 gaudim collint a la nostra pròpia finca El Nacimiento. Un racó meravellós a 1.500 metres d'altitud a la frondosa regió de Santa Bàrbara. Cultivem el nostre cafè de la mà dels Paz Mejía, una gran família de la qual ja ens sentim part i a la qual mai no estarem prou agraïts pel seu compromís, les seves lliçons i la seva generositat”, assegura Moral.

Café de Finca va començar com un microtorrador de cafès d'especialitat amb un coffee shop a Castelldefels (Baix Llobregat, Barcelona) per convertir-se avui en una marca amb una filosofia i una visió singular. 

Més informació
Viure al país del cafè amb llet a 10 euros
Food 4 Future i l’aposta basca per liderar l’alimentació del futur
Avui et destaquem
El més llegit