Caganer.com s’expandeix amb l’obertura d’una botiga a Bilbao

Amb presència sobretot a Catalunya i també a Madrid, el de Bilbao és el novè establiment de l’empresa empordanesa

L’interior de la botiga Caganer.com a Bilbao | Cedida L’interior de la botiga Caganer.com a Bilbao | Cedida

Caganer.com s’expandeix i inaugura avui a Bilbao la seva novena botiga, la segona que està ubicada fora de Catalunya. El local té 50 metres quadrats i es troba al centre de la ciutat, al número 25 del carrer Correo. Ha generat dos llocs de treball, estarà oberta tots els dies de la setmana i disposa de tota la col·lecció de caganers, formada per unes 650 figures elaborades artesanalment. L’empresa familiar empordanesa, que fa 32 anys que s’inspira en personatges famosos d’actualitat, acaba de posar en marxa un nou establiment i alhora treballa amb la voluntat d’obrir-ne un altre aquest any a la zona d’Andalusia.  

Són 9 els establiments que actualment té en funcionament Caganer.com. Als de Bilbao i Madrid, s’hi sumen els 7 que hi ha a Catalunya: 5 d’ells a la ciutat de Barcelona, un altre a Platja d’Aro (inaugurat el mes de juliol de l’any passat) i la botiga – obrador de Torroella de Montgrí. L’empresa empordanesa continua treballant per obrir-ne més a altres ciutats de l’Estat i la voluntat és posar-ne en marxa un altre aquest any a la zona d’Andalusia. Al mateix temps, continua intacte l’interès d’expandir-se a altres països i disposar d’establiments a Itàlia, Grècia, Malta i Croàcia. 

Més info: La segona vida (i esplendor) dels caganers: "Cada mes és Nadal"

L’empresa Caganer.com, de la família Alós-Pla elabora caganers populars des de 1992. Els germans Sergi i Marc Alós encapçalen la segona generació de l’empresa familiar que va iniciar la seva mare, Anna Maria Pla. Durant més de tres dècades, cada temporada han creat noves figures que homenatgen personatges famosos, reals i de ficció. Les seves representacions de fang no pretenen ser una burla, sinó un tribut. Ja des dels inicis Caganer.com va fixar-se l’objectiu de donar a conèixer la cultura catalana arreu del món i ho aconsegueixen any rere any a través de la creació de figures de personatges coneguts a diferents països.

Més informació
El caganer, que no falti
Els caganers, l'aterratge a Madrid i el regnat d'Alexia Putellas
Avui et destaquem
El més llegit