Caixabank i Bankia decidiran dijous la fusió

Els bancs convoquen els respectius consells després d'haver analitzat les dades aportades per cada entitat

Els consells de Caixabank i Bankia es reuneixen per aprovar la fusió | Europa Press Els consells de Caixabank i Bankia es reuneixen per aprovar la fusió | Europa Press

Els consells d'administració de Caixabank i Bankia es reuniran el dijous per prendre una decisió sobre la fusió. Després d'haver analitzat les dades de la due diligence, les entitats ja tenien previst decidir el diumenge passat, però el procés d'intercanvi d'informació es va allargar, fet pel qual van posposar les decisions finals fins a aquesta setmana. 

Segons publica El País, la ministra d'Afers Econòmics, Nadia Calviño -en representació de Bankia, ja que el Govern espanyol té el control d'un 62% de les accions de l'entitat després del rescat-, i el president de la Fundació "la Caixa" -propietària d'un 30% de Caixabank-, Isidre Fainé, van arribar a acords en les principals qüestions de la fusió el dimarts. 

Així, tot sembla a punt perquè els dos bancs donin llum verda a la fusió el mateix dijous. Després d'això, una nova reunió dels consells d'administració convocarà les juntes extraordinàries d'accionistes. Com que aquest procés s'ha de fer com a mínim amb un mes d'antelació, es preveu que fins a finals d'octubre no hi haurà el vistiplau de les juntes d'accionistes. 

Més info: La fusió

L'inici de les negociacions va ser abans de l'estiu, després que els consells aprovessin començar-les. Entre els assessors destaquen els bancs d'inversió Morgan Stanley per part de Caixabank i Rotschild de la banda de Bankia; les consultores Deloitte i EY; i els assessors legals Uría Menéndez i Garrigues. 

La fusió de Caixabank i Bankia podria crear l'entitat més gran del país, amb uns actius sumats de 650.000 milions d'euros, unes 6.000 sucursals i una plantilla de 51.000 persones. Es preveu que tant el nombre d'oficines com el de treballadors es retalli com sol passar en les fusions bancàries.  

Més informació
Els perquès de la possible fusió entre Caixabank i Bankia
Una fusió de Caixabank i Bankia no crearà un 'superbanc' immediatament
CaixaBankia
Avui et destaquem
El més llegit