Caixabank remodela el comitè de direcció

Entren tres nous directors en l’àrea de negoci i cessa Juan Antonio Alcaraz

Juan Antonio Alcáraz, el fins ara director general de negoci de CaixaBank | Europa Press Juan Antonio Alcáraz, el fins ara director general de negoci de CaixaBank | Europa Press

Remodelació del comitè de direcció de CaixaBank. El consell d’administració ha acordat, en la reunió d’aquest dimecres, la incorporació de tres nous directors a l'àrea de Negoci, que assumiran, entre d'altres, les funcions que actualment venia desenvolupant el director general de Negoci, Juan Antonio Alcaraz, que causa baixa en l'entitat.

Aquestes tres incorporacions al comitè de direcció són les de Jaume Masana Ribalta, actual director territorial de Catalunya, que passa a ser el nou director de Negoci; Mariona Vicens Cuyás, fins ara directora d'Innovació i Transformació Digital, com a nova directora de Transformació Digital i Advanced Analytics; i Jordi Nicolau Aymar, actual director Retail-Customer Experience & Dia a Dia, com a nou director de Payments and Consumer.

Masana es va incorporar a CaixaBank l'any 2013 en la posició de director territorial a Catalunya. Anteriorment, havia ocupat càrrecs de responsabilitat a Caixa Manresa i Caixa Catalunya. És llicenciat en Ciències Empresarials i MBA a ESADE.

Mariona Vicens Cuyás va arribar a l’entitat el 2012 procedent de Novartis, on va exercir diferents responsabilitats en desenvolupament de negoci i estratègia a la Xina i Suïssa. Entre 1999 i 2008, va treballar com associate principal a McKinsey a l'oficina de Madrid. És enginyera industrial per la UPC i MBA per la Kellogg School of Management de Northwestern University.

Nicolau ha desenvolupat una extensa carrera professional a l'entitat, on ha assumit diferents responsabilitats com les de director executiu de la territorial de Catalunya i Barcelona. És llicenciat en Econòmiques per la Universitat de Barcelona, MBA per la Universitat Pompeu Fabra i PDD a IESE Business School.

El consell d'administració ha agraït la tasca desenvolupada per Juan Antonio Alcaraz des de la seva incorporació a “la Caixa ” el 2007. En un comunicat, Caixabank indica que, després de la integració de Bankia, inicien una nova etapa amb l'objectiu de mantenir el seu lideratge comercial.

Nou comitè de direcció

Els nomenaments estan subjectes al tràmit de verificació de la idoneïtat per part del Banc Central Europeu. El comitè de direcció, liderat pel conseller delegat, Gonzalo Gortázar, quedarà format pels següents directors:

Ignacio Badiola Gómez, director de CIB & International Banking

Luis Javier Blas Agüeros, director de Mitjans

Matthias Bulach, director de Comptabilitat, Control de Gestió i Capital

Óscar Calderón de Oya, secretari general i del Consell

Manuel Galarza Pont, director de Compliment i Control

David López Puig, director de Recursos Humans

María Luisa Martínez Gistau, directora de Comunicació i Relacions Institucionals

Jaume Masana Ribalta, director de Negoci

Jordi Mondéjar López, director de Riscos

Jordi Nicolau Aymar, director de Payments and Consumer

Javier Pano Riera, director Financer

María Luisa Retamosa, directora d’Auditoria

Eugenio Solla, director de Sostenibilitat

Javier Valle Figueras, director d’Assegurances

• María Vicens Cuyás, directora de Transformació Digital i Advanced Analytics

Més informació
CaixaBank impulsa la seva primera emissió en dòlars
CaixaBank reforça el control dels riscos fiscals
CaixaBank crea un nou comitè assessor
Avui et destaquem
El més llegit