• Empresa
  • CaixaBank s'adhereix a la declaració sobre biodiversitat emmarcada en la COP15

CaixaBank s'adhereix a la declaració sobre biodiversitat emmarcada en la COP15

L’empresa té com a objectiu mobilitzar 64.000 milions d'euros en finances sostenibles fins al 2024

Les oficines de CaixaBank | Cedida
Les oficines de CaixaBank | Cedida
Redacción VIA Empresa
Barcelona
23 de Desembre de 2022
Act. 23 de Desembre de 2022

CaixaBank és l'única entitat financera de l’Estat que ha subscrit la Declaració del sector financer sobre biodiversitat, sorgida arran de la Conferència de l'ONU sobre Biodiversitat (COP15) celebrada a Montreal (Canadà) del 7 al 19 de desembre.

 

La COP15 ha convocat més de 200 països per acordar un nou marc global per a la diversitat biològica més enllà del 2020. El nou marc compta amb un pla que alinea tots els actors, financer inclòs, per tal de transformar la relació de la societat amb la biodiversitat i així garantir la supervivència dels ecosistemes i les seves espècies. Aquest pla s'alinea amb el compromís global net zero i del qual CaixaBank forma part com a membre fundador de Net Zero Banking Alliance (NZBA).

La idea de la cimera ha estat proporcionar una visió estratègica i un full de ruta per a la conservació, protecció, restauració i gestió sostenible dels ecosistemes durant la pròxima dècada. S’ha acordat un marc global sobre la diversitat biològica post-2020 que ha de durar deu anys, i que suposa el compromís de tots els que s’hi han subscrit, de protegir almenys el 30% de les àrees terrestres i marítimes del món de cara al 2030. També inclou el compromís de les economies desenvolupades de facilitar almenys 20.000 milions de dòlars anuals per a la biodiversitat fins al 2025, i almenys 30.000 milions per al 2030.

 

A fi de poder aconseguir els objectius, en el marc de la COP15 s'ha proposat la signatura d'una ‘crida a l'acció’ dirigida al sector financer per contribuir a protegir i restaurar els ecosistemes mitjançant el finançament i la inversió amb diverses línies d'actuació. Les principals àrees d'acció tenen a veure amb la gestió dels riscos sistèmics relacionats amb la natura en col·laboració amb els bancs centrals, la consideració de la biodiversitat en les decisions d'inversió, i el diàleg amb companyies de la cartera d'actius per impulsar la transparència.

CaixaBank ha desenvolupat un Pla de Banca Sostenible, integrat dins del nou Pla Estratègic de CaixaBank, que recull la seva proposta per resoldre reptes com l'impuls de les finances sostenibles, la desigualtat, el canvi climàtic i la desocupació. L’empresa té com a objectiu mobilitzar 64.000 milions d'euros en finances sostenibles fins al 2024.