CaixaBank distribueix un dividend de 0,08 euros

L'entitat financera eleva un 15,38% la remuneració a l'accionista

Una de les oficines de CaixaBank Una de les oficines de CaixaBank

CaixaBank distribueix aquest divendres 13 d'abril un dividend complementari de 0,08 euros bruts per acció, amb càrrec als resultats del 2017. Amb aquest dividend, l'import total de la remuneració a l'accionista de CaixaBank el 2017 haurà estat de 0,15 euros per títol, un 15,38% més que un any abans. El banc català va atorgar a començaments de novembre un dividend a compte de 0,07 euros per acció.

D'aquesta manera, l'entitat presidida per Jordi Gual i dirigida per Gonzalo Gortázar abonarà als seus accionistes 897 milions d'euros en efectiu, xifra equivalent al 53% del benefici net consolidat ('pay-out'), en línia amb les directrius del Pla Estratègic 2015-2018 de CaixaBank de distribuir, com a mínim, un 50% dels beneficis.

En la seva intervenció en la junta d'accionistes, celebrada divendres passat per primera vegada a València, Gual ha subratllat que el trasllat de la seu social del banc a aquesta ciutat va ser la "millor decisió" per protegir els clients i els treballadors davant la incertesa econòmica i política que va despertar la celebració del "referèndum del passat 1 d'octubre".

El 2017, CaixaBank va obtenir un benefici atribuït de 1.684 milions d'euros, la qual cosa representa un augment del 60,9% respecte l'exercici precedent i va suposar el millor resultat anual de la història de l'entitat.

En opinió de Gual, els comptes del banc són "especialment meritoris" en un any "particularment difícil" per a l'entitat per la tensions polítiques a Catalunya.

Més informació
CaixaBank obté el millor resultat de la seva història l'any del procés
CaixaBank obre una sucursal operativa a Frankfurt
Tomàs Muniesa substitueix Antonio Massanell com a vicepresident de CaixaBank
Avui et destaquem
El més llegit