Caixabank negocia fusionar-se amb Bankia

Les entitats, que sumen actius per un valor de 650.000 milions d'euros, asseguren que encara no hi ha acord

CaixaBank també està adherida al Women’s Empowerment Principles | Cedida CaixaBank també està adherida al Women’s Empowerment Principles | Cedida

Caixabank i Bankia han començat a negociar una possible fusió. Les dues entitats han confirmat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que estan analitzant una fusió, fet que suposaria la primera de la història del sector financer espanyol entre dos dels quatre grans bancs. De moment, asseguren les entitats, encara no hi ha acord. 

Una fusió entre Caixabank i Bankia suposaria sumar actius per valor de 650.000 milions d'euros, unes 6.600 sucursals i una plantilla de més de 51.000 empleats. Segons informa el diari Ara, les negociacions estan molt avançades i fins i tot ja s'haurien repartit els càrrecs directius més importants. La presidència de la nova entitat sorgida de la fusió es quedaria en mans de José Ignacio Goirigolzarri -actualment al capdavant de Bankia-, mentre que l'actual conseller delegat de Caixabank, Gonzalo Gortázar, es quedaria amb aquest mateix càrrec.

En els fets rellevants que han enviat a la CNMV els dos bancs, però, asseguren que els contactes encara són "preliminars". L'escrit de Caixabank indica que "després de l'autorització del consell d'administració, es troba en negociacions amb Bankia per analitzar una fusió entre les dues entitats, sense que de moment s'hagi assolit cap acord al respecte, més enllà de la firma d'un acord de confidencialitat per intercanviar-se informació per valorar l'operació".      

Per la seva banda, Bankia afirma que aquestes converses amb l'entitat catalana es troben "en el marc de l'estudi habitual de possibles operacions estratègiques". En prendre una decisió, asseguren ambdues, es donarà a conéixer immediatament a la CNMV. 

Més informació
Caixabank: pèrdues i incerteses, però sense números vermells
CaixaBank marca distàncies amb 2008
Avui et destaquem
El més llegit