CaixaBank, a les Nacions Unides

L'entitat ratifica els Principis de Banca Responsable, que tenen com a objectiu enfocar l'actuació del sector financer cap a la consecució dels ODS

CaixaBank, signant dels Principis de les Nacions Unides | Cedida CaixaBank, signant dels Principis de les Nacions Unides | Cedida

CaixaBank ha ratificat els Principis de Banca Responsable de les Nacions Unides, llançats oficialment a Nova York per la Iniciativa Financera del Programa de l'ONU per al Medi Ambient (UNEP FI, per les seves sigles en anglès). Aquests Principis tenen com a objectiu enfocar l'actuació del sector financer cap a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides i els Acords de París contra el canvi climàtic.

Les entitats financeres desenvolupen un rol crucial per donar suport i accelerar la transició cap a una economia i una manera de vida més sostenibles, gràcies a la seva funció clau com a proveïdores de finançament a escala mundial. A més, els Principis de Banca Responsable proporcionen el marc per al sistema bancari sostenible del futur i ajuden el sector a plasmar la seva contribució positiva a la societat.

Per a Jordi Gual, president de CaixaBank, “necessitem entitats financeres que siguin conscients que les seves actuacions incideixen de forma directa en el benestar social i que adoptin compromisos ètics i socials amb els territoris en els quals estan presents”. En aquest sentit, Gual ha recordat que “al llarg de la seva centenària història, CaixaBank sempre s'ha diferenciat per buscar solucions als reptes socials més urgents i contribuir a construir un món més sostenible i socialment inclusiu per a les generacions actuals i futures”.

Per la seva banda, el conseller delegat, Gonzalo Gortázar, ha assenyalat que “a CaixaBank som conscients de l'enorme responsabilitat de la banca en la transició cap a un món més sostenible. Per això, estem absolutament compromesos amb la inclusió i la cultura financera i, per descomptat, amb el medi ambient”. “Som un referent en banca socialment responsable pels nostres orígens i per la nostra vocació social, i un aliat de les Nacions Unides en la consecució dels seus Objectius de Desenvolupament Sostenible”, ha conclòs Gortázar.

Més informació
CaixaBank vol aplicar la quàntica a les finances
CaixaBank llança les seves primeres targetes biodegradables
La revista 'The Banker' premia els caixers automàtics de CaixaBank
Avui et destaquem
El més llegit