CaixaBank vol aplicar la quàntica a les finances

L’entitat realitza els primers projectes d’R+D a l’Estat espanyol per avaluar el capital risc d’actius financers amb un algorisme quàntic

Les torres corporatives de CaixaBank a Barcelona Les torres corporatives de CaixaBank a Barcelona

Aplicar la computació quàntica a l’activitat financera. Semblen dos àmbits molt llunyans però CaixaBank els vol apropar amb els primers projectes d’R+D a l’Estat espanyol. L’entitat ha realitzat ja les primeres proves reals amb un ordinador quàntic per estudiar aplicacions d’aquesta tecnologia en les àrees d’anàlisi de risc. Així, es podrà avaluar el capital risc d’actius financers, com carteres d’hipoteques i bons del Tresor, a partir d’un algorisme quàntic.

Els projectes s’han realitzat amb el Framework Opensource Qiskit dIBM, una infraestructura que inclou un simulador i un ordinador quàntic de 16 qubits. Aquest framework ofereix a la comunitat científica eines per al desenvolupament i execució d’algorismes quàntics, segons informen en un comunicat.

L’objectiu d’aquesta primera fase és validar la capacitat de la computació quàntica per millorar processos. Actualment, en el sector financer existeixen tasques que requereixen grans recursos computacionals i que, amb l'aplicació de la computació quàntica, podran realitzar-se i a més de forma més ràpida. Això és justament el que CaixaBank ha buscat provar amb els projectes desenvolupats.

Més informació
CaixaBank parla per Alexa
Treure diners per la cara
La primera aplicació financera per a cotxes intel·ligents
Avui et destaquem
El més llegit