• Empresa
  • Can Fanera, carnisseria i xarcuteria familiar amb cent anys d’història

Can Fanera, carnisseria i xarcuteria familiar amb cent anys d’història

El comerç de La Cellera de Ter combina l’ofici artesanal amb receptes pròpies i noves experiències gastronòmiques atraient un públic que valora qualitat i creativitat

L'equip de la carnisseria i xarcuteria familiar Can Fanera | Cedida
L'equip de la carnisseria i xarcuteria familiar Can Fanera | Cedida
Redacció VIA Empresa
27 de Novembre de 2025 - 04:55

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, presenta el projecte Històries que inspiren, una iniciativa que recull testimonis del comerç de proximitat a diferents punts de Catalunya. El sector comercial representa aproximadament el 15% del PIB català i dona ocupació a mig milió de persones, xifres que evidencien el seu pes en l’economia catalana.

 

Malgrat aquesta rellevància, el comerç afronta transformacions. La digitalització, els canvis en els hàbits de consum, el relleu generacional i les exigències de sostenibilitat marquen un escenari de reptes per als establiments. El projecte impulsat pel Consorci té com a objectiu documentar com aquests negocis gestionen aquests processos d’adaptació i mantenen viva la seva passió dia rere dia.

Avui presentem Can Fanera (La Cellera de Ter): carnisseria i xarcuteria familiar amb gairebé cent anys d’història que ha innovat amb hamburgueses premiades, plats preparats i ingredients locals. Combina l’ofici artesanal amb receptes pròpies i noves experiències gastronòmiques, atraient un públic que valora qualitat i creativitat.