'Cap nen sense bigoti' recull 1,2 milions de litres de llet

La iniciativa de l'Obra Social La Caixa intenta garantir que famílies en risc aconsegueixin el consum mínim recomanat

Els donatius de llet s'han recollit en 5.070 centres de tot el territori espanyol Els donatius de llet s'han recollit en 5.070 centres de tot el territori espanyol

La III edició de la campanya solidària Cap nen sense bigoti ha recollit 1,2 milions de litres de llet -entre aportacions físiques i econòmiques- que es destinaran a 25.014 famílies en situació vulnerable, gràcies a donacions solidàries de ciutadans, que a Catalunya han arribat a 405.629 litres per 8.451 famílies.

Ho ha explicat aquest dimarts en un comunicat l'Obra Social La Caixa, que ha impulsat la iniciativa a favor de la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (Fesbal), amb l'objectiu de garantir que famílies en risc d'exclusió aconsegueixin el consum mínim de llet recomanada -un litre setmanal per persona-.

A Catalunya aconsegueix recaptar 405.000 litres per 8.400 famílies

La llet, recollida en 5.070 punts entre oficines de CaixaBank i centres associats a l'Obra Social La Caixa amb la col·laboració de voluntaris, es lliurarà als bancs d'aliments provincials que atenen a famílies en situació de vulnerabilitat.

La iniciativa ha comptat amb el suport d'empreses del sector de la restauració, així com personalitats del món de la cultura i l'esport com els actors Santi Millán, Macarena Gómez i Pablo Rivero, els cantants Edurne i Leiva, les presentadores Adriana Abenia i Patricia Conde, els futbolistes Andrés Iniesta i Xavi Hernández, la nedadora de natació sincronitzada Gemma Mengual i el tennista Àlex Corretja.

L'equip infantil de l'AEM de Lleida, les futbolistes del qual van fer historia aquesta temporada en guanyar la Lliga de segona divisió infantil masculina, han estat les ambaixadores de la campanya, a la qual l'Obra Social La Caixa ha fet una aportació addicional de 200.000 litres de llet.

Dèficit de 57 milions de litres

Els bancs d'aliments atenen a Espanya 1.511.805 persones -350.000 nens- amb dificultats per accedir regularment al consum d'aliments bàsics per a una dieta equilibrada, com la llet, ja que actualment un de cada tres nens espanyols viu per sota del llindar de la pobresa -segons dades de l'Enquesta de condicions de Vida de l'Institut Nacional d'Estadística (INE)-.

L'any passat, els bancs d'aliments van distribuir 25,5 milions de litres de llet, però es considera una xifra insuficient: existeix un dèficit de 57,5 milions de litres per aconseguir l'objectiu mínim recomanat pels experts, d'un litre per persona i per setmana.

 

Més informació
Un de cada tres nens no pot beure llet regularment
'Cap nen sense bigoti' recapta 300.000 litres de llet
Avui et destaquem
El més llegit