Caprabo consolida les 'Jornades Gastronòmiques de Productes de Proximitat'

Per les jornades han passat reconeguts xefs com Fran López, amb doble estrella Michelin o Harry Wieding, amb dos sols de la Guia Repsol

I Jornada Gastronòmica Caprabo de Productes de Proximitat de la Mantega de l’Alt Urgell i la Cerdanya, el Formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya i l’Avellana de Reus | Caprabo I Jornada Gastronòmica Caprabo de Productes de Proximitat de la Mantega de l’Alt Urgell i la Cerdanya, el Formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya i l’Avellana de Reus | Caprabo

Caprabo ha consolidat la seva iniciativa de Jornades Gastronòmiques de Productes de Proximitat amb la celebració de 6 edicions durant el 2022, l’exercici amb més aposta per la gastronomia de proximitat des de l’inici de l’acció, el 2015. Les jornades gastronòmiques, que formen part del Programa de Proximitat per Comarques de la companyia, tenen com a objectiu posar en valor a través de l’alta gastronomia productes de qualitat, de temporada i de petits productors i cooperatives agràries de Catalunya.

Per a això, les jornades segueixen un format showcooking a través del qual xefs professionals elaboren un menú complet sobre la base d’un producte de proximitat. L’activitat es desenvolupa al Xef Caprabo, un espai ubicat al supermercat del Centre Comercial L’Illa Diagonal de Barcelona. És un format de cuina exclusiu que persegueix difondre el valor afegit dels productes de proximitat.

Caprabo ha celebrat 6 edicions de les Jornades Gastronòmiques de Productes de Proximitat durant el 2022

Xefs de referència

Al llarg del 2022, per les jornades gastronòmiques han passat fins a 7 xefs de referència. Fran López, amb doble estrella Michelin, va desenvolupar un menú sobre la base de l’arròs de les cooperatives del Delta de l’Ebre de la mà de Nomen Foods. Harry Wieding, amb dos sols de la Guia Repsol, va dur a terme un original menú complet amb una àmplia varietat de tomàquets de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera. Amb la xef Ada Parellada, del restaurant Semproniana, Caprabo va organitzar una jornada especial destinada a cuinat contra rebuig.

Destaca, pel seu històric suport, la Federació Catalana de DOP‐IGP, una entitat sense ànim de lucre que agrupa la majoria dels Consells Reguladors DOP‐IGP de Catalunya. Això representa més de 154 empreses, gairebé totes cooperatives, que en el seu conjunt donen feina a prop de 4.000 persones i sumen el treball de més de 16.000 agricultors i ramaders.

Més info: Cèntim a cèntim, Caprabo recapta més de 650.000 euros per a causes socials

Des que Caprabo va iniciar el seu pla de Jornades Gastronòmiques de Productes de Proximitat el 2015, ha organitzat fins a 20 edicions amb una àmplia varietat de productes de proximitat, entre els quals destaquen: calçot, que ha estat protagonista fins en 9 edicions, xató, carxofa, arròs, tomàquet, pera, poma, ample, torró, producte de cooperatives agràries de la FCAC.

Més informació
La proposta de Caprabo: estalviar amb 'La cistella que enamora'
Caprabo consolida les vendes de productes de proximitat
Avui et destaquem
El més llegit