Caprabo i la Fundació Impulsa promouen la inserció laboral de joves vulnerables

Caprabo posa en marxa als seus supermercats fins al pròxim 29 de maig, la recollida de micro donatius per col·laborar amb la Fundació Impulsa

Exterior d'un establiment de Caprabo | Cedida Exterior d'un establiment de Caprabo | Cedida


Caprabo posa en marxa als seus supermercats fins al pròxim 29 de maig, la recollida de micro donatius per col·laborar amb la Fundació Impulsa, una entitat que promou la igualtat d’oportunitats dels joves, acompanyant-los en la seva formació i creixement personal amb el suport de persones i organitzacions del territori.

Segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), la taxa d'atur juvenil a Catalunya va repuntar el 2023. El percentatge de joves menors de 25 anys en atur es va situar en el 24,82% durant el quart trimestre del 2023, un 4,2% més que en el mateix període de l'any anterior. A escala mundial, un de cada cinc joves (de 15 a 24 anys) ni estudia, ni treballa, ni rep formació.

A escala mundial, un de cada cinc joves (de 15 a 24 anys) ni estudia, ni treballa, ni rep formació

Acompanyament per a un futur millor

Els cèntims solidaris que es recullin durant el mes de maig als supermercats de Caprabo aniran destinats a donar suport al programa per a Joves Impulsers de la Fundació Impulsa, la finalitat de la qual és donar un servei d’intervenció socioeducativa i d’acompanyament a joves en situació de vulnerabilitat.

El programa, centrat en l’àmbit econòmic, tecnològic, humà, social i laboral, ofereix suport a través de finançament d’estudis de formació professional, acompanyament amb un mentor, formacions en competències professionals i estades formatives a empreses.

El programa, centrat en l’àmbit econòmic, tecnològic, humà, social i laboral, ofereix suport a través de finançament d’estudis de formació professional

Cristina Madrilley, de RSC de Caprabo, destaca que "en un context en què l'atur juvenil i la vulnerabilitat social estan en augment, és més important que mai unir esforços per brindar oportunitats a les generacions venidores. Junts, podem contribuir a construir un futur millor per als joves que més ho necessiten. Agraïm sincerament a tots els nostres clients la seva generositat i compromís amb aquesta causa".

Per a l'Alejandra Manau, Directora Executiva de la Fundació Impulsa, "des de la Fundació Impulsa estem satisfets de ser la causa social escollida per aquest mes de maig, de manera que els diners recaptats vagin destinats a ajudar joves en situació de vulnerabilitat, però amb motivació per seguir estudiant un cicle de Formació Professional. Emplacem a tothom que faci el senzill gest a l'hora d'arrodonir les compres, i així afavorir la inserció laboral d'aquests joves".

Caprabo i el seu compromís amb l'acció social d'ajuda

A través de la iniciativa cèntims solidaris, els clients de Caprabo poden realitzar micro donatius de manera voluntària i confidencial en el moment del pagament de la seva compra amb mòbil o targeta al supermercat. També es poden fer de manera online a través del portal web.

Fundació Impulsa

La Fundació Impulsa promou la igualtat d'oportunitats dels joves i els acompanya en la seva formació, inserció laboral i creixement humà. Selecciona els joves segons criteris econòmics i de motivació per continuar estudiant, i aquests reben suport per cursar cicles de formació professional (FP). L'acompanyament als joves es fa d'una manera integral, oferint suport en diferents àmbits: econòmic, a través del finançament dels estudis de Formació Professional; tecnològic, amb la donació d'un ordinador portàtil; humà, amb formacions transversals i la vinculació a una entitat del territori; social, amb l'acompanyament d'una persona mentora, i laboral, amb formacions i estades formatives a empreses.

Més informació
Caprabo llança una iniciativa d’estalvi per a 1.800 productes, inclosos de proximitat
Avui et destaquem
El més llegit