L'aigua de Catalunya s'internacionalitza als EUA

El Catalan Water Partnership signa un acord de col·laboració per als propers tres anys amb el clúster de l’aigua més gran dels Estats Units

El sector de l’aigua a Catalunya està format per 402 empreses El sector de l’aigua a Catalunya està format per 402 empreses

El Catalan Water Partnership (CWP) ha signat un acord de col·laboració per als propers tres anys amb el clúster de l’aigua més gran dels Estats Units, el Water Council, amb l’objectiu d’impulsar la internacionalització del sector de l’aigua català. Amb seu a Milwaukee (Wisconsin), l’entitat americana està formada per més de 200 membres entre pimes, grans corporacions, enginyers, emprenedors i agències governamentals.

La signatura de l’acord, que ha comptat amb el suport del Departament d’Empresa i Coneixement a través d’Acció, contempla la identificació d’oportunitats de negoci als Estats Units, la realització d’activitats conjuntes i l’aterratge d’empreses catalanes membres del CWP al país.

Més info: L'aigua dóna de beure 70 projectes amb 10,6 MEUR

Nascut l’any 2008, el Catalan Water Partnership compta amb 81 associats entre grans empreses, pimes, centres de recerca i universitats. Es tracta d’empreses distribuïdores d’aigua, indústries que fabriquen productes relacionats amb l’ús sostenible de l’aigua, enginyeries, constructores o empreses del sector de les aigües recreatives, entre d’altres.

Oportunitats de negoci

Els clústers han tancat l’acord de col·laboració en el marc d’una missió de 10 empreses catalanes del sector de l’aigua als Estats Units per establir vincles amb potencials clients i socis i detectar noves oportunitats de negoci. En concret, la delegació catalana ha participat a la fira WEFTEC de Nova Orleans, considerada una de les més importants d’aquest sector a l’Amèrica del Nord, que enguany ha celebrat la seva 91a edició amb més de 1.000 expositors i 20.000 visitants de tot el món. La missió ha estat organitzada a través de l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions d'Acció a Washington en col·laboració amb el CWP.

El sector de l’aigua a Catalunya està format per 402 empreses que ocupen 45.465 treballadors i facturen de manera agregada 4.480 milions d’euros vinculats directament al sector de l’aigua, una xifra que equival al 2,2% del PIB de Catalunya, segons un estudi d’Acció. El 52,7% de les empreses catalanes del sector de l’aigua són exportadores, mentre que el 13,7% ja compta amb filials a l’estranger. De fet, el document identifica els Estats Units, Austràlia, Brasil, l’Índia o la Xina, els com els mercats que presenten més oportunitats de negoci.

Més info: "Hem de trobar la tecnologia disruptiva de l'aigua"

El CWP és un dels 28 clústers acreditats pel programa Catalonia Clusters impulsat per la Generalitat a través d'Acció, una iniciativa que promou l’agrupació d’empreses i entitats d’un mateix sector per compartir recursos, generar sinergies i projectar-se internacionalment. Actualment, els 28 clústers catalans del programa agrupen 2.200 empreses amb una facturació de 74.000 milions d’euros i més de 300.000 treballadors.

Més informació
Catalunya consumeix un 5% d’aigua reciclada
Avui et destaquem
El més llegit