L'estudi català Playable Dreams Studios ha participat en el disseny i la creació del primer videojoc oficial de la Copa Amèrica de Vela| iStock
L'estudi català Playable Dreams Studios ha participat en el disseny i la creació del primer videojoc oficial de la Copa Amèrica de Vela| iStock

La catalana Playable Dreams Studios participa en el primer videojoc de la Copa Amèrica de vela

L'empresa s'ha encarregat de la recreació de l'entorn marítim de Barcelona, San Francisco, Auckland i Isle of Wight

L'estudi català Playable Dreams Studios ha participat en el disseny i la creació del primer videojoc oficial de la Copa Amèrica de Vela, que s'ha presentat com a prèvia de la competició que tindrà lloc aquest estiu a Barcelona. L'acte ha comptat amb una demostració en directe durant la qual diversos jugadors han provat el vaixell Gaudí. Es tracta d'una embarcació virtual desenvolupada per la firma catalana que ofereix la possibilitat de jugar amb un vaixell català, a banda de les reproduccions dels equips participants a la competició nàutica. L'empresa també s'ha encarregat de la recreació de l'entorn marítim de Barcelona, San Francisco, Auckland i Isle of Wight. El joc es troba disponible en llengua catalana.

Per a la seva implicació en la creació del videojoc Playable Dreams Studios ha comptat amb el suport del Govern, per mitjà d'Acció, l'agència per a la competitivitat de l'empresa del Departament d'Empresa i Treball. També hi ha col·laborat l'Agència Catalana de Turisme.

Es tracta d'una embarcació virtual desenvolupada per la firma catalana que ofereix la possibilitat de jugar amb un vaixell català

Pel que fa al disseny de les ciutats, l'estudi català ha treballat per tal que els jugadors puguin competir virtualment amb el màxim realisme possible reproduint els edificis més emblemàtics i la costa de cadascuna de les ubicacions incloses en el videojoc.

El secretari d'Empresa i Competitivitat i conseller delegat d'Acció, Albert Castellanos, ha participat en la presentació del joc i ha destacat que el fet que un projecte internacional "d'aquesta magnitud" compti amb participació catalana és "important per fer visible la consolidació de la indústria dels vídeojocs" com un dels sectors "més emergents i amb un futur prometedor" a l'economia catalana. També ha destacat la importància que el joc incorpori el català com a llengua disponible per utilitzar-lo.

Castellanos (Acció): “És "important per fer visible la consolidació de la indústria dels vídeojocs" com un dels sectors "més emergents i amb un futur prometedor" a l'economia catalana”

De la seva banda, el soci fundador i director creatiu de Playable Dreams Studios, Cristian Astudillo, ha considerat "un orgull representar l'ecosistema català de videojocs en una producció d'impacte global i fer visible així tot el seu potencial".

Playable Dreams Studios, amb seu a l'Hospitalet de Llobregat, es va fundar l'any 2019 i treballa en el segment de videojocs per a consoles i ordinador. Actualment desenvolupa els dos primers projectes en solitari amb un equip de cinc persones amb experiència prèvia en produccions com 'Assassin’s Creed', els videojocs de Harry Potter o diverses produccions per a la factoria Disney.

 

 

Més informació
El Govern s'alia amb la Copa Amèrica de vela per donar ales a l'economia blava
Cubus Games, l'empresa que crearà el videojoc de la sèrie 'Crims'
Avui et destaquem
El més llegit