Catalunya registra 8.382 filials a l'estranger

Un estudi d'ACCIÓ situa les seus de les companyies, principalment, a Portugal, els Estats Units, Mèxic, Brasil i França

Imatge d'arxiu de Nova York | iStock Imatge d'arxiu de Nova York | iStock

Les empreses catalanes tenen 8.382 filials a l'estranger, segons un informe publicat per ACCIÓ. Aquesta xifra és la més alta dels últims cinc anys i, a la vegada, incrementa un 3% els registres previs a la pandèmia. La documentació de l'organisme de la Generalitat recull que la seu de les firmes estan ubicades, principalment, als Estats Units, Portugal, Mèxic, França i Brasil.

Pel que fa als sectors de les empreses, el principal és el de serveis (30,3%) i per darrere apareixen el sector manufacturer (19,5%) i comercial (18,1%). L'estudi també contempla que el 83,4% de les empreses catalanes amb filials són de l'àmbit de les petites i mitjanes empreses. El món de les finances i la indústria farmacèutica també tenen un enorme pes. 

En paral·lel, recentment, ACCIÓ també ha exposat que el sector del digital health a Catalunya genera una facturació de 440 milions d'euros. A la vegada, 267 empreses representen una ocupació de 3.000 treballadors. Estats Units, Canadà, Regne Unit, Xina, Israel o Singapur són les zones del món amb una major captació d'inversió relacionada amb la salut.

Més informació
Albert Castellanos, nou conseller delegat d'ACCIÓ
Catalunya registra una facturació de 440 MEUR en l'àmbit del 'digital health'
Acció capta de mitjana 1,6 milions d'euros d'inversió estrangera cada dia
Avui et destaquem
El més llegit