Aliança empresarial entre Catalunya i Corea del Sud

La consellera d'Empresa anuncia dos projectes d'innovació internacional entre empreses catalanes i la principal entitat d'R+D de Corea del Sud

Chacón amb la delegació catalana i representats del centre tecnològic coreà | Cedida Chacón amb la delegació catalana i representats del centre tecnològic coreà | Cedida

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha anunciat des de Seül l’inici de dos projectes d’innovació internacional entre empreses catalanes que es desenvoluparan conjuntament amb la principal entitat d’R+D de Corea del Sud, el National Research Council of Science and Technology (NST). Aquesta organització forma part del Ministeri de Ciència i TIC del país, engloba un total de 25 centres públics d’investigació científica i tecnològica i compta amb més de 15.000 treballadors i un pressupost anual de 3.600 milions d’euros.

Més info: Corea, una oportunitat entre dos gegants

Chacón ho ha donat a conèixer durant la celebració d’un seminari juntament amb NST –amb qui la Generalitat va signar un acord de col·laboració el 2017- en el marc de la missió institucional i empresarial que té lloc aquesta setmana al país asiàtic amb l’objectiu de promoure la col·laboració tecnològica i d’innovació entre empreses coreanes i catalanes. Durant la jornada s’han fomentat nous projectes conjunts entre agents d’aquesta entitat i empreses catalanes i s’han presentat els actius de Catalunya des del punt de vista de la innovació i la tecnologia.

Durant la seva intervenció, la consellera d’Empresa ha destacat que “Catalunya i Corea han establert un marc de col·laboració per fomentar la cooperació tecnològica entre empreses i centres tecnològics dels dos territoris”. Els resultats d’aquesta missió empresarial “són el millor exemple de les bones relacions que hi ha entre els dos països; de fet, compartim algunes característiques com ara l’excel·lent posicionament tecnològic i una economia de base industrial”, ha volgut subratllar.

La titular d’Empresa ha assegurat, a més, que “el National Research Council of Science and Technology és el principal soci de Catalunya a Corea del Sud” i ha recordat que en els darrers cinc anys, les exportacions catalanes a Corea del Sud s'han duplicat i que hi ha gairebé 2.000 empreses exportadores catalanes en aquest país.

Més informació
L'agroalimentari valencià viatja a Corea del Sud
La coreana Suni Soo obre la seva primera botiga a Barcelona
Una empresa coreana inverteix 7,5 milions d'euros a Manresa
Avui et destaquem
El més llegit