Creixen els concursos de creditors

Catalunya ha tancat l'any 2022 amb 1.534 procediments

Interior d'una fàbrica | iStock Interior d'una fàbrica | iStock

Catalunya és el segon territori de l’Estat amb més insolvències, només per darrere de la Comunidad de Madrid. Durant l’any 2022, els concursos de creditors van assolir la xifra de 1.534. Uns números que representen un increment d’un 11,7% respecte dels registres del 2021. Lleida, amb un increment d’un 130%, és la demarcació catalana on més es disparen els concursos.

L’anàlisi ha estat realitzada per Axesor i també recull com a les terres de Ponent, la constitució de noves societats va caure un 4,8%. Pel que fa a les dissolucions, Catalunya va registrar 9.556 extincions d'empreses, un 5,85% més que el 2021. L'informe té en compte paràmetres com les hipoteques i el finançament del consum.

En línies globals, els sectors més afectats pels concursos de creditors han estat el comercial, la construcció i la indústria manufacturera. En paral·lel i malgrat els efectes de la pandèmia, l’hostaleria va deixant enrere les primeres posicions del rànquing. Altres àmbits amb una afectació menor són l'activitat immobiliària i el món científic. 

Més informació
Els concursos de creditors a Catalunya es disparen un 69,4%
Esade Creapolis presenta un concurs de creditors amb un deute de 34 milions d'euros
L'estrany escenari legal del concurs de creditors després de la pandèmia
Avui et destaquem
El més llegit