Catalunya és la tercera regió europea en captació de projectes de ciberseguretat

Multinacionals com T-Systems, Getronics o Advens han apostat per Catalunya

L'Hospitalet acull el congrés IOT Solutions World Congress | Cedida L'Hospitalet acull el congrés IOT Solutions World Congress | Cedida

Catalunya és la tercera regió de la Unió Europea que ha captat més projectes de ciberseguretat d'inversió estrangera el 2023, segons revela l'informe La ciberseguretat a Catalunya elaborat pel Departament d'Empresa i Treball. En total s'han atret més de 66 milions d'euros, que han suposat la creació de 400 nous llocs de treball.

Destaquen inversions de multinacionals com T-Systems, Getronics o Advens. El 2022, el negoci de la ciberseguretat va créixer un 16% a Catalunya, fins als 1.200 milions d'euros de facturació. Actualment, el sector el conformen 516 empreses catalanes, el que suposa un augment del 50% en els darrers cinc anys. Les firmes generen 9.458 llocs de treball qualificats.

Més info: Les empreses catalanes, al capdavant en ciberseguretat a Europa

Més de 10 milions d'euros anuals

L'estudi, que es presenta aquesta setmana en el marc del congrés IOT Solutions World Congress al recinte de Fira de Barcelona a l'Hospitalet de Llobregat, apunta que la gran majoria de les empreses catalanes que operen en aquest sector són petites i mitjanes (85,3%) i que un 27,5% exporta els seus serveis. Pel que fa a la facturació per empresa, un 54,5% supera el milió d'euros i un 24,2% registra més de 10 milions d'euros anuals.

A banda de la presència de multinacionals com CISCO, IBM o Microsoft, l'estudi subratlla l'existència a Catalunya d'una dotzena d'estudis de grau, màster i postgrau especialitzats en la ciberseguretat, així com una cinquantena d'estudis de formació professional.

També destaca la tasca de centres tecnològics i instituts de recerca com i2Cat, Eurecat, el Centre de Visió per Computació, el Barcelona Supercomputing Center o el Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya.

Més informació
Ciberseguretat, núvol i transformació digital: el trident impulsor de l'economia digital
Avui et destaquem
El més llegit