Catalunya bat un rècord històric en celebracions de fires

L’increment del 10,5% en 10 anys es produeix tant a les d’àmbit català, comarcal i local, com a les internacionals i estatals

Fira Automobile Barcelona | ACN Fira Automobile Barcelona | ACN

Catalunya acollirà el 2019 un total de 485 fires, una xifra rècord pel que fa al nombre de fires celebrades en els últims 10 anys, segons ha anunciat la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, durant la inauguració del Congrés de Fires de Catalunya. 

Respecte el 2018, es faran 27 fires més. L’increment es produeix tant a les fires d’àmbit català, comarcal i local -que passen de 415 a 427, un 2,89% més-, com a les fires internacionals i estatals -un 34,8% més, passant de 43 a les 58 d’enguany-.

Més info: Les fires locals, un impuls als municipis barcelonins

D’acord amb les dades facilitades pels diferents organitzadors firals, l’any 2019 es bat un rècord del nombre de fires, passant de les 439 que es van celebrar el 2009 entre fires internacionals, estatals i catalanes, a les 485 que tindran lloc el 2019, xifra que suposa un increment del 10,5%.

A banda d'això, cal destacar la consolidació de la tendència creixent en els últims anys del nombre de fires celebrades anualment, durant el període 2014-2019, pràcticament no s’ha baixat de les 450 fires anuals.

En aquest sentit, Vilalta, ha mencionat l’estudi econòmic realitzat per la Universitat Pompeu Fabra per encàrrec de la Generalitat, que estima que les fires realitzades a Catalunya entre els anys 2015 i 2016 van tenir un impacte econòmic global de 3.509 milions d’euros i van generar 34 mil llocs de treball".

Més info: Les fires catalanes generen 3.509 MEUR en dos anys

Unes dades, ha ressaltat la directora de Comerç, que "reflecteixen la importància que té el sector firal català" i, a més, "són una magnífica plataforma de negoci per a les empreses, fan la funció de tractores en l’engranatge econòmic dels diferents territoris i arrosseguen altres sectors econòmics fonamentals per al desenvolupament econòmic i social de les ciutats on se celebren".

Aliances per optimitzar recursos

Precisament per això, Vilalta ha volgut ressaltar la importància de les fires, tant a nivell social com econòmic. Segons el seu parer, això " fa indispensable impulsar aquest congrés anual, una cita de referència per al debat i intercanvi d’experiències de les més de 400 fires que se celebren anualment a Catalunya". 

La directora de Comerç ha animat a les entitats a "continuar treballant pel món firal" i ha destacat  que és "bo buscar aliances i col·laboracions entre entitats firals per optimitzar els recursos, i treballar per l’especialització, aprofitant les singularitats econòmiques que ofereix el territori i els municipis". 

Més informació
Les fires de Nadal guarneixen Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit