CA | ES

Catalunya, la regió de l'Estat amb més demanda de titulats d'FP

Amb un 60% de les ofertes de feina per a titulats de Formació Professional, Catalunya, Madrid i el País Basc encapçalen el rànquing elaborat per Adecco

Catalunya, la regió de l'Estat amb més demanda de titulats d'FP | iStock Catalunya, la regió de l'Estat amb més demanda de titulats d'FP | iStock

Catalunya és la regió de l'Estat espanyol que més llocs de feina de titulats de Formació Professional demanda. Amb un 25,3% del total, supera a Madrid, que compta amb el 22,6%. Això no va ser així el 2017, quan Catalunya requeria un 21,14% dels llocs de treball i Madrid un 25,7%. Per darrere, es troba el País Basc (14,02%). Aquestes tres autonomies juntes representen, segons les dades de l'Informe Infoempleo Adecco, el 60% de l'oferta laboral de feines d'aquest tipus. El País Valencià es troba lluny de les primeres posicions, amb un 7% de les ofertes, i les Illes Balears ocupen un dels últims llocs del rànquing, amb un 1,32%. 

Més info: Com puc introduir la Formació Professional dual a la meva empresa?

L'informe també apunta que, per primer cop, les ofertes de feina que requereixen un títol de Formació Professional (un 42,26%) superen les que demanden un títol universitari (38,5%). Si es fa la diferència entre els candidats a trobar feina que tenen la titulació de grau mitjà i els que tenen la de grau superior, els últims ho tindran més fàcil, ja que un 24,44% del total dels llocs de feina demandats són per a ells i un 17,82% pels titulats de grau mitjà. 

La meitat de les ofertes no especifiquen família professional

La meitat de les ofertes de feina que inclouen entre els seus requisits tenir una titulació d'FP, s'apunta a l'Informe d'Adecco, no especifiquen la família professional. De l'altra meitat, però, les àrees que més destaquen són: Administració i Gestió, Electricitat i Electrònica, Fabricació Mecànica, Informàtica i Comunicacions i Instal·lacions i Manteniment. Aquestes cinc especialitats representen el 36% de les ofertes que busquen un treballador amb estudis de Formació Professional. 

A banda, al voltant de l'1% per cap, es mouen altres titulacions com Comerç i Màrqueting, Hostaleria i Turisme, Transport i Manteniment de vehicles i Sanitat i Arts Gràfiques. Per últim, altres estudis com Seguretat i Medi Ambient; Imatge i So; Activitats Físiques i Esportives o Fusta, Moble i Suro no arribarien, tots junts, a l'1%. 

Més informació
L'atur dels graduats en FP és tres vegades inferior a la desocupació juvenil
Patronals i sindicats es reserven el dret a recórrer la resolució sobre l'FP Dual
L'FP oferirà formació en ciberseguretat, robòtica, ‘big data’ i realitat ampliada
Avui et destaquem
El més llegit