El Centre Català de Negocis es presentarà a les eleccions de les cambres de comerç

L'agrupació d'empresaris sobiranistes impulsa una candidatura de cara als comicis camerals

Albert Pont del CCN en la seva entrevista amb VIA Empresa | A. Ribera Albert Pont del CCN en la seva entrevista amb VIA Empresa | A. Ribera

El Cercle Català de Negocis (CCN) s'afegeix a la iniciativa d'alguns empresaris sobiranistes independents amb la finalitat d'impulsar la creació d'una candidatura conjunta per a les eleccions a les Cambres de Comerç convocades pel pròxim mes de maig. Segons afirma la patronal en un comunicat, "la finalitat de la nostra candidatura és retornar la representativitat de les Cambres de Comerç a les pimes, comprometre-les amb la situació política del nostre país, reduir-ne el caràcter presidencialista i fer-ne d'elles veritables catalitzadors del nostre teixit empresarial".

Més info: "El Govern no està valorant la importància empresarial en el Procés"

L'organització fa l'anunci després que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) anunciés una ofensiva per tenir presència sobiranista en entitats empresarials i col·legis professionals. Així, el CCN es presenta amb la voluntat i "compromís d'erradicar la pràctica de la compravenda de càrrecs i llocs de representació de les empreses en els òrgans de govern de les Cambres allà on es pugui donar".

Segons l'entitat dirigida per Albert Pont vol aturar aquesta "pràctica abusiva" que garantex a unes poques empreses dominar les cambres. El CCN també explica en el mateix comunicat que volen convidar les empreses estrangeres que han invertit a Catalunya que prenguin part en els òrgans de les cambres, en substitució de les que han traslladat la seu fora del Principat, i es comprometen a "deixar d'operar amb empreses de l'Ibex 35, especialment amb les que han traslladat la seu fora de Catalunya". La candidatura del CCN es conforma amb un equip per a cada cambra presentant-se per a un epígraf i una Cambra concreta.


 

Avui et destaquem
El més llegit