CA | ES

Cellnex se suma a 5G Barcelona

Un dels primers projectes en què s'està treballant és un pilot per analitzar la connectivitat en l'àmbit dels serveis de seguretat i emergència

Cellnex i 5G Barcelona testejaran el 5G en nous sectors | 5G Barcelona Cellnex i 5G Barcelona testejaran el 5G en nous sectors | 5G Barcelona

Cellnex Telecom i 5G Barcelona han signat un acord de col·laboració per desenvolupar i implementar projectes pilot que permetran testejar l'ús de la tecnologia 5G en diferents sectors, segons han informat les dues companyies en un comunicat.

Més info: Catalunya lidera més de la meitat de projectes en 5G de la UE

Un dels primers projectes en què s'està treballant és un pilot destinat a analitzar la connectivitat en l'àmbit dels serveis de seguretat i emergència, mitjançant l'aplicació del 5G en la detecció primerenca de qualsevol tipus d'incident, com incendis o accidents, sobre la base de la captació i transmissió de dades i imatges en temps real als cossos de seguretat i/o equips d'emergència. L'objectiu és el de facilitar la reducció en els temps de resposta, el continu monitoratge de la situació a distància i l'adaptació i modulació dels recursos necessaris per atendre-ho i resoldre-ho.

Cellnex se suma així a 5G Barcelona, una iniciativa impulsada per la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, Mobile World Capital Barcelona, la Fundació i2CAT, el Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC), Atos i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) per convertir la ciutat en un hub digital de 5G de referència europea.

El potencial del 5G

L'acord incideix en la definició i desenvolupament de nous casos d'ús, implementació de proves en àmbit real en forma de projectes pilot dins de la ciutat de Barcelona, i la creació de prototips en tecnologia 5G. A més, el conveni també proporcionarà a Cellnex accés als laboratoris de 5G Barcelona, així com a la resta d'infraestructures i serveis del consorci a la ciutat.

Més info: 5G per salvar vides

Segons el director global d'innovació de Cellnex, Oscar Pallarols, "és així com també podem testejar els diferents elements de l'ecosistema 5G pel que fa a infraestructures". Pallarols ha subratllat que "la plataforma 5G Barcelona ens ofereix un entorn adequat per desenvolupar i validar els models de desplegament del 5G en els diferents àmbits sectorials i entorns d'ús i accés”.

De la seva banda, el CEO del Mobile World Capital Barcelona, Carlos Grau, ha incidit en la importància de l'acord en el marc de 5G Barcelona comentant que “Barcelona és ja un referent en tecnologia 5G" i, en el cas de Cellnex, “serà un exemple clar de com treballant junts generem coneixement de valor que ens permet innovar i mostrar el potencial real del 5G a empreses i ciutadans”.

Més informació
El primer polígon industrial amb tecnologia 5G
Avui et destaquem
El més llegit