Cellnex s'expandeix en el Regne Unit amb la compra d'Arqiva

La companyia amplia capital per 2.500 milions d'euros per materialitzar l'adquisició, que representa tenir prop de 7.400 emplaçaments de propietat

Cellnex estrena el Edge Node | Europa Press Cellnex estrena el Edge Node | Europa Press

Cellnex Telecom ha arribat un acord per adquirir la divisió de telecomunicacions de la companyia anglesa Arqiva per 2.000 milions de lliures esterlines, segons han informat en un comunicat. Es preveu que el 2020, el negoci i els actius objecte de la transacció generin un un Ebitda ajustat a l'entorn dels 170 milions de lliures esterlines. L'adquisició està subjecta a les preceptives autoritzacions per part de les autoritats de la competència així com a altres condicions suspensives. Per dur-ho a terme, la companyia ha ampliat capital per 2.500 milions d'euros, que equival al 29% del capital abans de l'ampliació i a un 22,5% després de la mateixa.

Més info: Cellnex adquireix 220 torres de telecomunicacions al Regne Unit

L'acord suposa l'adquisició de prop de 7.400 emplaçaments de propietat i els drets de comercialització d'uns 900 emplaçaments més repartits per tot el territori britànic. Després de l'operació, Cellnex es convertirà en el principal operador independent d'infraestructures de telecomunicacions sense fils al Regne Unit. L'acord també inclou concessions d'ús del mobiliari urbà per al desplegament d'infraestructura de telecomunicacions en 14 districtes de Londres. Aquest és un factor clau per a l'expansió i necessària densificació de les xarxes de comunicacions en el marc del desplegament del 5G.

Segons el conseller delegat de Cellnex, Tobías Martínez, "a través d'aquest acord no només sumarem prop de 8.300 emplaçaments, sinó que també incorporarem un equip de professionals experimentat que contribuirà a reforçar la capacitat contrastada de Cellnex per atendre i acompanyar les necessitats dels seus clients".

Ampliació de capital

A més, la companyia ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) l'acord adoptat pel Consell d'Administració per dur a terme una ampliació de capital amb drets de subscripció preferent, per un import de 2.500 milions d'euros. La decisió s'ha adoptat sobre la base de la delegació atorgada per la Junta General d'Accionistes celebrada el 9 de maig del 2019. Els fons procedents de l'ampliació reforçaran els recursos destinats a finançar l'adquisició de la divisió de Telecomunicacions d'Arqiva, així com altres projectes en activa cartera de Cellnex.

El president de la companyia, Franco Bernabè, ha destacat el suport del consell "a una estratègia de creixement sostingut que, en una mica més de quatre anys des de la sortida a Borsa, ha portat a la companyia a estendre les seves operacions a set països a Europa, més que doblar les seves principals magnituds i ocupar una posició de clar lideratge europeu entre els operadors d'infraestructures de telecomunicacions.

Martínez, per la seva banda, afegeix que "més enllà de l'acord per a l'adquisició de la divisió de telecomunicacions d'Arqiva, seguim analitzant activament oportunitats de creixement en pràcticament tots els mercats en els quals ja operem", així com "el potencial d'albergar centres de procesament de dades en emplaçaments estratègics que permetin apropar aquesta capacitat de procés als punts d'emissió i als usuaris fent realitat els objectius de comunicació en temps real que demanden les aplicacions crítiques basades en el 5G".

Més informació
Cellnex compra l'operador de telecomunicacions irlandès Cignal
Cellnex nomena Franco Bernabè nou president no executiu
Els serveis per a operadors mòbils eleven un 11% els ingressos de Cellnex
Avui et destaquem
El més llegit