Cellnex compra l'operador de telecomunicacions irlandès Cignal

Amb l'adquisició, Irlanda es converteix al setè país europeu en el qual la companyia té presència

Cellnex estrena el Edge Node | Europa Press Cellnex estrena el Edge Node | Europa Press

Cellnex adquireix l'operador de torres i emplaçaments de telecomunicacions irlandès Cignal. La companyia ha aconseguit un acord amb InfraVia Capital Partners per la compra de Cignal per 210 milions d'euros, segons informen en un comunicat.

Així, Irlanda es converteix al setè país europeu en el qual Cellnex té presència. Cignal opera actualment 546 emplaçaments a Irlanda, després d'ampliar la seva cartera d'actius des de la seva creació en 2015, amb una adquisició inicial de 300 torres de telecomunicacions.

A més, la companyia té previst desplegar fins a 600 nous emplaçaments en els propers set anys (fins al 2026), amb una inversió addicional d'aproximadament 60 milions d'euros. En el moment que estiguin desplegats tots aquests nous emplaçaments, s'estima que es generi un Ebitda addicional d'uns 20 milions d'euros per al grup.

Irlanda compta actualment amb un parc de 4.500 emplaçaments de telecomunicacions, dels quals el 60% estan controlats pels operadors mòbils (Vodafone, 3 i Eir) i el 40% els gestionen diferents operadors de torres de telecomunicacions, fins a un total de vuit, inclòs Cignal.

"Amb Cignal no només integrem un dels principals operadors independents d'infraestructures de telecomunicacions a Irlanda, sinó que apostem a més per un creixement coherent a Europa", assenyala el CEO de Cellnex, Tobias Martínez.

Un 2019 d'acords i adquisicions

Durant els nou primers mesos de 2019, Cellnex ha aconseguit diferents acords que el portaran a ampliar en prop de 16.000 el portafoli d'actius als països europeus en els quals la companyia està present.

Al maig la companyia va anunciar un acord amb Iliad a França i Itàlia i amb Salt a Suïssa. Al juny, Cellnex i BT van anunciar la signatura d'un acord estratègic de col·laboració a llarg termini en el Regne Unit. I ara, l'adquisició de Cignal a Irlanda.

La inversió conjunta de tots aquests projectes, inclosa de la de Cignal, supera els 4.300 milions d'euros.

Més informació
Cellnex adquireix 220 torres de telecomunicacions al Regne Unit
Cellnex tanca amb èxit l'ampliació de capital de 1.200 milions d'euros
Martínez (Cellnex): "L'eufòria és un estat d'ànim perillós"
Cellnex, una història d'inversions, ingressos i... números vermells
Avui et destaquem
El més llegit