CA | ES

Cellnex es reforça a Itàlia en plena opa sobre Abertis

L'operadora d'infraestructures compra el 10% que li quedava per adquirir de Galata per 87 milions d'euros

La seu de Cellnex a Barcelona La seu de Cellnex a Barcelona

Cellnex, l'operadora d'infraestructures de telecomunicacions que té Abertis com a principal accionista amb un 34%, reforça la seva posició a Itàlia en ple procés d'opa de la italiana Atlantia sobre Abertis. Segons avança el diari Expansión i han confirmat a l'ACN fonts de l'empresa, Cellnex ha comprat un 10% addicional de la seva filial italiana, Galata, per 87 milions d'euros, de manera que ja té el control sobre el 100% de la italiana. Galata té gairebé 7.400 torres de telefonia mòbil que abans eren de Wind, el segon operador del negoci mòbil d'Itàlia

Cellnex va comprar a Wind el 90% de Galata per 693 milions d'euros el març del 2015. Aquesta decisió va ser el primer pas en la internacionalització de la companyia i va pagar 770 milions d'euros en l'operació. Ara, ha decidit adquirir -li el 10% restant. Aquesta empresa compta amb unes 7.400 torres de telecomunicacions a Itàlia.

Fonts de Cellnex han assegurat a l'ACN que l'adquisició no té res a veure amb l'opa d'Atlantia sobre Abertis, sinó que simplement s'ha culminat l'operació iniciada fa més de dos anys. El contracte signat el març del 2015 ja contemplava que, un cop hagués passat un any, Wind podia exercir el dret a vendre a Cellnex aquest 10%.

Més informació
Una divina comèdia empresarial
Cellnex adquireix la italiana CommsCon per 18,6 milions d'euros
Cellnex guanya 48 milions d'euros el 2015, un 20% menys
Avui et destaquem
El més llegit