Les prejubilacions escurcen els beneficis de Cellnex

La companyia de telecomunicacions obté un benefici comparable de 20 milions d'euros, un 31% menys que l'any passat

El CEO de Cellnex, Tobías Martínez El CEO de Cellnex, Tobías Martínez

Cellnex Telecom ha perdut 26 milions d'euros durant els nou primer mesos de l'any per contra dels 29 milions de beneficis registrats en el mateix període de l'any passat. La companyia de telecomunicacions afirma que els resultats del tercer trimestre estan alterats per factors no recurrents a l'activitat ordinària del negoci com l'impacte del pla voluntari de prejubilacions i baixes incentivades pactat al març passat a Retevisión i Tradia per als anys 2018-2019 amb un cost de 55 milions d'euros i que han restat 46 milions al resultat net. Sense aquest impacte, el benefici obtingut s'hagués situat en 20 milions d'euros, el 31% menys que en el mateix període de l'any passat.

Cellnex manté la seva aposta per les noves inversions i fins al mes de setembre la inversió de la companyia ha sumat 392 milions d'euros. Gran part d'aquestes inversions s'han destinat a béns per ampliar la generació d'ingressos com han estat la incorporació i posada en marxa d'emplaçaments a França en el marc dels acords amb la francesa Bouygues Telecom. 

El pes d'aquestes inversions fa que el resultat final de compte de resultats es vegi arrossegat per un major pes de les amortitzacions, que creixen un 19% en relació amb el tercer trimestre del 2017 i els costos financers associats en aquestes inversions que han crescut un 42% en relació amb el mateix període del 2017. Amb aquestes inversions i noves adquisicions el nombre d'emplaçaments al final del tercer trimestre d'aquest any s'ha situat en 22.285 torres de telecomunicacions, l'11,23% més que el mateix període de l'any passat. L'ampliació del perímetre de la companyia ha permès que els ingressos s'hagin situat en 665 milions d'euros, el 14,85% més que l'any passat. 

La companyia informa d'un Ebitda ajustat, el resultat abans d'impostos, amortitzacions i interessos financers, de 439 milions d'euros amb un increment del 19% en relació amb el mateix període de l'any passat. Cellnex manté les seves previsions per a finals d'any en la banda alta d'un Ebitda entre 584 i els 589 milions d'euros. En aquest sentit, Tobías Martínez, conseller delegat de Cellnex, explica que les xifres acumulades els primers nou mesos d'aquest any indiquen creixements de dos dígits que són la resposta al creixement del perímetre després de les inversions. 

El conseller delegat també diu que estaran atents a noves possibles operacions de consolidació que ofereix el sector de les infraestructures de comunicacions a Europa. 

Més informació
Benetton ven el 6% de Cellnex a un fons d'Abu Dhabi
Cellnex passa amb nota la sostenibilitat
Cellnex perd 31 MEUR i desplegarà el 5G a Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit