La plataforma logística de Mercadona a Barcelona ja és una realitat

La companyia fa un pas més perquè el seu centre de venda 'online' de la Zona Franca estigui en marxa el 2020

Safates de fruita dolça en un Mercadona Safates de fruita dolça en un Mercadona

Mercadona ja ha acabat la primera fase de la construcció del centre logístic que tindrà a la Zona Franca de Barcelona i que estarà dedicat íntegrament a la venda online en l'àera metropolitana. Segons ha informat el grup Goodman -l'encarregat de construir la nau- en un comunicat, està previst que el centre estigui acabat el 2020.

Més info: Mercadona escull la Zona Franca per al centre logístic de compra online

La nau tindrà 10.500 metres quadrats i, com subratlla el director de solucions logístiques de Mercadona Online, Víctor Ferré, "s'ha donat un pas més" amb la construcció d'aquest centre, però sosté que "encara falta camí per recórrer perquè estigui totalment operatiu i en funcionament".

La nova instal·lació destinarà 2.500 metres quadrats a productes frescos i tindrà una àrea d'emmagatzematge en fred per a productes refrigerats i congelats que requereixen temperatures inferiors als -20 graus. Precisament per això, Goodman ha dissenyat una instal·lació per incloure elements que redueixen considerablement el consum energètic com plaques solars, una estació elèctrica per a vehicles i un aïllament especial per la zona d'emmagatzematge de fred.

De fet, el centre està pensat per atendre ràpidament les comandes que es rebin a través d'internet i, justament per aquesta raó, el nivell de plataformes de càrrega s'ha reduït perquè les furgonetes de distribució utilitzades en el centre de la ciutat, que són més petites que els vehicles de repartiment regular, poden carregar-se fàcilment amb mercaderies i, també, realitzar l'entrega directament als clients.

Més informació
Mercadona tindrà el 30% de quota de mercat el 2023
Mercadona busca 90 treballadors a Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit