Els centres catalans de 'coworking' se sumen a Pimec

La patronal també gestionarà la cessió gratuïta i temporal d’espais a emprenedors i empresaris que cerquen una segona oportunitat

Foto de família de Pimec i Cowocat | Cedida Foto de família de Pimec i Cowocat | Cedida

Pimec i l’Associació Coworkings de Catalunya (Cowocat) han signat un conveni de col·laboració que cobreix diferents aspectes, segons ha informat la patronal en un comunicat. En primer lloc, Cowocat s’adhereix a Pimec com a soci col·lectiu, unint-se als 253 gremis i associacions que ja té la patronal.

Cowocat aplega 53 espais de coworking arreu de Catalunya, amb quasi 3.000 usuaris, entre empreses i professionals. És l'organització de referència d’aquest sector emergent que ha crescut un 65% en nombre d’espais des del 2013 a Catalunya i més del 100% a Barcelona.

Més info: Pimec premia la innovació, la creativitat i el compromís

Segons recorda Pimec, "els avantatges del coworking pels autònoms, petits empresaris i emprenedors són ben evidents, en la mesura en què poden usar uns espais de manera flexible i amb un cost assequible i variable".

Descomptes per a socis

El conveni entre Cowocat i Pimec preveu descomptes importants pels socis de la patronal que usin els espais afiliats a Cowocat. A més de Barcelona, Cowocat és present a diversos municipis i lidera el programa Cowocat Rural, enfocat a crear espais compartits a comarques rurals de Catalunya.

Com a novetat del conveni, la Fundació Pimec gestionarà un seguit d’espais de treball, cedits de manera gratuïta i temporal per part dels centres de Cowocat. L’objectiu és instal·lar-hi empresaris que han tancat els seus negocis i ara volen emprendre de nou en el marc del programa emppersona. Aquesta iniciativa de segona oportunitat empresarial de la Fundació Pimec ja ha adés a unes 1.000 persones en vuit anys.

El president de Cowocat, Jordi Silvente, ha indicat que “’associa a Pimec per a potenciar la visibilitat d’aquest sector emergent dins l’economia catalana”. El president Pimec, Josep González, ha afegit que “la col·laboració amb Cowocat aporta valor als nostres socis a través de descomptes i facilita que els empresaris puguin reemprendre i beneficiar-se d’una segona oportunitat a moderns centres de coworking”.

Més informació
Pimec i Cecot denuncien que els peatges elèctrics perjudiquen les pimes catalanes
Pimec accelera el creixement de 48 pimes
Avui et destaquem
El més llegit