Pimec accelera el creixement de 48 pimes

El programa de la patronal ajuda petites i grans empreses amb "la voluntat d'invertir"

Accelera el creixement és un programa impulsat per Pimec i Diputació de Barcelona. | Cedida Accelera el creixement és un programa impulsat per Pimec i Diputació de Barcelona. | Cedida

El programa Accelera el creixement impulsat per la Diputació de Barcelona i Pimec vol fer, de nou, grans a petits i mitjans. En concret, s'han ajudat 48 pimes en l'edició d'enguany on han participat un total de 297 empreses, les quals provenen en la seva majoria del Vallès Occidental (26%), Baix Llobregat (20%) i el Vallès Oriental (15%).

En aquest sentit, la patronal presidida per Josep González ha detallat que les companyies participants tenen de mitjana una plantilla de 21 treballadors, facturen 3,1 milions d'euros de mitjana i desenvolupen la seva activitat al sector industrial (59%).

De fet, el programa està pensat per a empreses amb la "voluntat d'invertir" en el seu creixement, amb tres treballadors o més, cinc anys de vida i que tinguin el centre de decisió situat a la demarcació de Barcelona.

Més i millor teixit productiu

 

Segons González, el programa contribueix “a la consolidació i creixement del nostre teixit productiu”. En aquest context, ha posat de manifest la importància de la col·laboració publicoprivada: “la nostra aliança amb la Diputació de Barcelona ha suposat una nova fórmula d’optimitzar i fer arribar tant recursos públics com privats a les empreses del nostre territori, que són les que han de garantir el futur del nostre país”.  

 

Per la seva banda, la diputada de Promoció Econòmica i Ocupació, Sònia Recasens, ha entomat els tres reptes que ha exposat el professor Antón Costas a la seva ponència per ser introduïts a les polítiques desenvolupades pels ens locals: “la vinculació necessària del progrés econòmic amb el progrés social, la productivitat i salaris dignes –repartir la riquesa per reduir la desigualtat-, i la pèrdua de confiança i credibilitat”. 

Així doncs, la setena edició comptarà amb la participació de 50 pimes, que van ser seleccionades el mes juny i que començaran a treballar al programa el mes setembre.

Més informació
La manca de mà d’obra adequada, principal preocupació de les pimes
Josep González, reelegit president de Pimec
Pimec premia la innovació, la creativitat i el compromís
Avui et destaquem
El més llegit