Més del 80% dels treballadors cauen en el 'phishing'

Segons CISA, el 84% dels treballadors són enganyats passats els primers 10 minuts de rebre un correu de 'phishing' i responen amb informació sensible o punxant en un enllaç

El correu electrònic continua sent el principal vector d'atac a què es llancen campanyes de 'phishing' | iStock El correu electrònic continua sent el principal vector d'atac a què es llancen campanyes de 'phishing' | iStock

El correu electrònic continua sent el principal vector d'atac al qual es llancen campanyes de phishing, codi maliciós (malware) i estafes de correu electrònic empresarial (BEC). Segons una avaluació de Cisa el 84% dels empleats són enganyats passats els primers 10 minuts de rebre correu de phishing, sigui responent amb informació sensible o sigui interactuant amb un enllaç o adjunt falsificat. Check Point Software Technologies assenyala que ara que aquests atacs són millors gràcies a la intel·ligència artificial, és crucial que les empreses donin màxima prioritat a la protecció.

El 84% dels empleats són enganyats passats els primers 10 minuts de rebre correu de 'phishing'

"Treballem per oferir una seguretat completa, així com per impulsar la innovació a través de la nostra nova patent nord-americana de quarantena unificada", comenta Gil Friedrich, vicepresident de seguretat de correu electrònic a Check Point Software Technologies. “Els ciberdelinqüents estan trobant noves maneres de realitzar aquests correus i cal comptar amb una solució de seguretat 360 que contraresta proactivament tàctiques de phishing sofisticades”, afegeix.

En aquest context, la ciberseguretat i la protecció de dades s'han convertit en una de les prioritats de les companyies en l'actualitat. L'últim estudi de la firma de programari Veeam ha mostrat que només un 32% de les empreses creu que es podria recuperar d'un petit atac, crisi o interrupció en el termini d'una setmana. Això vol dir que l'exposició a un ciberatac és molt alta al món empresarial, i de fet aquesta causa ja s'ha convertit en la més habitual a les paralitzacions de l'activitat.

Més info: Sempre hi ha qui pesca en aigua tèrbola: compte amb el phishing!

David López, especialista en cybersecurity product d'IPM, destaca que l'estratègia de recuperació moderna ha d'estar lligada a la seguretat tecnològica, on són claus les capacitats d'identificació de riscos, les anàlisis de vulnerabilitats i el monitoratge per prevenir i detectar les amenaces. "Les solucions modernes de protecció de dades s'han d'integrar amb les eines de ciberseguretat i més quan la majoria de les organitzacions han adoptat un entorn de TI híbrid", afegeix.

Més informació
El 'white hat hacker', el nou guardià de la ciberseguretat
Ciberseguretat, núvol i transformació digital: el trident impulsor de l'economia digital
Menys d'un terç de les empreses es podrien recuperar d'un ciberatac en set dies
Avui et destaquem
El més llegit